5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Predstava “Malecki”

Predstava “Malecki”

Sve što je potrebno jeste da budete na pravom mestu u pravom trenutku. Rediteljka Sanja Baum, Beograđanka koja već više od 20 godina živi i radi u Izraelu, posetila je Festival malih priča. Tom prilikom je videla jednočinku mladog izraelskog režisera Liora Zalmansona (Lior Zalmanson). Odmah po predstavi ga je nazvala i saradnja je ugovorena.

1 Prva slika Predstava Malecki

"Malecki" je jednočinka koja obrađuje poslednji susret bake i unuka

Februara meseca je održana premijera predstave “Malecki” na alternativnoj pozorišnoj sceni “Moderna Garaža” koja je smeštena u podrumu Muzeja automobila. Ovo je ujedno bila i prva inostrana premijera. Na skromnu scenu postavljena je dnevna soba. Baka, čiji lik tumači Cvijeta Mesić, udobno smeštena na dvosed prelistava pisma i uzdiše nad minulim vremenima. Nakon izvesnog vremena čuje se zvono i ona ushićeno dočekuje svog unuka, čija je uloga poverena mladom glumcu Nikoli Jovanoviću.

2 Druga slika Predstava Malecki

Predstava postavlja pitanje o pravu na izbore

Kako se ubrzo ispostavlja, “Malecki” je priča o njihovom poslednjem susretu. Ona mu poverava svoju najveću tajnu čime dodatno opterećuje unuka koji ju je nazivao svojim Zidom plača. Kroz divne dijaloge, gledalac se vezuje za likove, saoseća sa njima, poistovećuje se. Njihov bliski odnos i razdiranje istog gotovo izaziva suze.

Drama “Malecki” na snažan način postavlja pred gledaoca pitanje izbora, kako na svoj vlastiti život tako i na život svojih najmilijih. Govori o uopštenim temama poput napuštanja porodice, prekidanja odnosa i nametnutog izbora. Pitanja poput u kojoj meri, ako uopšte, imamo prava da činimo šta poželimo sa svojim životom, ostaju otvorena. “Malecki” predstavlja otelotvorenje svih naših dilema o kojima se nismo usuđivali ni da razmišljamo.

3 Treca slika Predstava Malecki

Potresna priča o rastanku, besu i neprihvatanju neizbežnog

Posetiocima se 18. i 25. aprila nudi pun ugođaj. Pre početka predstave će imati priliku da prisustvuju stručnom vođenju po Muzeju atumobila. Gospodin Bratislav Petković, ponosni vlasnik ove divne kolekcije će ispričati najzanimljivije priče koje svaki od ovih automobila nosi. Nakon toga sledi druženje uz besplatno piće, nakon čega će publika imati priliku da odgleda ovu izvanrednu jednočinku.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice