#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Predstavljamo Dr. Hauschka kozmetiku

Predstavljamo Dr. Hauschka kozmetiku

Poštovanje prirodnog ritma kože, podsticanje njenih “uspavanih” prirodnih funkcija razlikuje Dr. Hauschka kozmetiku od svih drugih.

Retki su kozmetički brendovi koji sebi postavljaju ciljeve više od onih koje zahtevaju sertifikati i standardi. Ponekad, viši i od onoga što bi sami potrošači mogli da požele.

Dr. Hauschka, lider u prirodnoj i organskoj nezi, već 40 godina preparate pravi po holističkim principima nege, od biljaka iz sopstvene biodinamičke proizvodnje, a sve sirovine se obrađuju ručno. Od konzervansa koristi samo one prirodne – eterična ulja, voskove, biljni alkohol i propolis. Ovo je više nego što zahteva seritfikat BDIH za prirodnu kozmetiku, koji nose svi Dr. Hauschka proizvodi.

Ritmovi prirode i zdravlja

Bečki hemičar dr Rudolf Hauška (Rudolf Hauschka) osnovao je 1935. godine firmu WALA za  proizvodnju prirodnih lekova i dijetetike novim ritmičkim postupkom na principima antropozofije  – discipline slične homeopatiji, s koncentrisanijim rastvorima. Razmišljao je i o posebnoj kozmetici i našao adekvatnog saradnika u kozmetologu Elizabet Sigmund (Elizabeth Sigmund) iz Beča. Novu “lekovitu kozmetiku” nazvanu “Kozmetički preparati Elizabete Sigmund“ lansirali su 1967, a kasnije preimenovali u Dr. Hauschka kozmetiku.

Pasivnost nije dobra za kožu

Klasična kozmetika dodaje ili oduzima masnoću i vlagu i šalje koži protivrečne informacije. Recimo, kreme za suvu kožu stvaraju masan film na površini, pa koža ima informaciju da masnoće ima dovoljno, i da može da smanji vlastitu proizvodnju. Tako se dodatno isušuje i postaje zavisna od unošenja masnoće i vlage spolja, kremama.

Dr. Hauschka kozmetički preparati podstiču kožu da sama “radi”. Oni suvoj koži šalju informaciju da na površini nema dovoljno masnoće i vlage, da pojača proizvodnju.

Ovaj princip se koristi i za masnu kožu, koja se, u Dr. Hauschka protokolu nege, tretira uljem. Tako koža dobija informaciju da je dovoljno masna i smanjuje vlastitu proizvodnju masnoće.

Dr. Hauschka takođe ne priznaje tipove kože, nego stanja: stanje kože se stalno menja zavisno od ishrane, godišnjeg doba, hormonskog statusa, pravilne nege… Stanju se prilagođava i način nege kože.

 Predstavljamo Dr. Hauschka kozmetiku

Snaga biljaka u funkciji lepote

Podlogu svih recepata čini biljka Anthyllis Vulneraria (zečja detelina, ranjenik) – poznata po moći zaceljivanja, daje tonus koži. Druga vredna biljka je ruža, čije se latice beru ručno, poštujući ritmove prirode, u zoru kada ruža luči najviše ulja, da se zagreje. Tu su još i kvalitetna hladno ceđena biljna ulja, prirodni voskovi, lekovito bilje, prirodna eterična ulja… Uglavnom od biljaka iz biodinamičkog uzgoja.

Šta je biodinamički uzgoj?

Vrt kao zavoren krug, po metodi dr Rudolfa Štajnera (Rudolf Steiner), koji se zalagao za praćenje prirodnih ritmova, obezbeđuje sam sebi seme, đubrivo, pa i zaštitu od insekata. Takav je Wala vrt u kom se proizvodi bilje za Dr. Hauschka kozmetiku. Baštovani upotrebljavaju kompost. Sve se radi ručno, a pri setvi i žetvi vodi se računa o prirodnim ritmovima.

Antrfile

Bez noćnih krema

Posebnost Dr. Hauschka kozmetike je nemasna noćna nega koja poštuje prirodne funkcije i ritmove kože, čime aktivira njene uspavane procese.

Koža je po svojoj prirodi noću usmerena na samoobnavljanje i izlučivanje. Pore se noću više otvaraju da koža izluči nus produkte metabolizma. Ranljive noćne kreme nagone pore da upijaju sastojke, umesto da izlučuju, a prirodni proces obnove je ugrožen jer koža mora da primi i obradi supstance iz kreme.

Kod Dr. Hauschka kozmetike nemasna noćna nega u obliku tonika, seruma ili ampula ne ometa ove prirodne procese kože.

Editors choice