Šljokice uvek vezujemo za praznike i za novogodišnji makeup, međutim, one su baš super zabavne i u toku cele godine. Preplanulo telo sjajno izgleda sa šljokicama, zbog čega postoje i sprejevi sa šljokicicama koje leti prskamo po telu. Kada malo potamnimo, verujem da svi stavljamo i više hajlajtera nego obično, pa zašto onda ne bismo šminkale i oči koristeći šljokice i svetlucave senke? Iz tog razloga vam predstavljamo lookove koje možete da iskoristite kada ovog leta odete na neku žurku!

Dramatic sparkle

Kada želite da isprobate nešto novo u pogledu makeupa, onda je najbolje da to počnete da radite postepeno – kako bi vam bilo prijatno u sopstvenoj koži i kako ne biste imali osećaj da svi primećuju da ste “drugačiji”. Ovog leta isprobajte glitter makeup tako što ćete našminkati oči malo dramatičnije uz jak crni ajlajner, a zatim dodajte šljokice. U gornjem unutrašnjem uglu oka stavite šljokičastu senku koja će da naglasi vaše oči i promeni kompletan look.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CLAUDIU BURCĂ (@claudiu.burca)

Shimmer doll eyes

Ovaj shimmer look je inspirisan šezdesetim godinama i veoma lako ga možete rekreirati. Počnite tako što ćete matirati kapke, zatim izvući ajlajner, pa na kapak zalepiti šljokice. Najbolje je da koristite kombinaciju šljokica u prahu i lepka koji je namenjen za njih – na taj način ćete efikasno zalepiti šljokice na željeno mesto. Zatim, odmah iznad očne duple ajlajnerom izvucite još jednu crtu. Tako ćete kreirati doll eyes efekat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Joanna Bacas (@joannabacas)

Shimmer eyes

Ako u paleti imate šljokičastu senku koja vam se najviše dopada, i zbog koje čekate priliku kako biste je iskoristili, nemojte više da čekate, jer leto je već stiglo! Uz pomoć četkice za korektor, nanesite senku na ceo kapak, zatim senku lepo izblendajte četkicom za blendovanje. Ponovite proces više puta, dok senka ne postane dovoljno intenzivna.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели S I R J O H N (@sirjohn)

Šljokičasti ajlajner

Šljokičasti ajlajner je možda najsavršeniji način da vaš običan makeup look podignete na sledeći nivo. Sada u drogerijama možete pronaći tečne ajlajnere koji već u sebi imaju šljokice, ili možete da se igrate lepkom i šljokicama u prahu. Uzmite lepak na tanku četkicu i njom isrctajte ajlajner liniju. Nakon toga, malom četkicom nanesite šljokice u prahu koje će se zalepiti samo tamo gde ste stavili lepak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Regina Talpa (@coolgirlswearmugler)

Pink glitter

Roze je zaista boja koja odiše prolećnim i letnjim duhom. Sjajno izgleda u kombinaciji sa preplanulom kožom. Ovaj makeup look ćete rekreirati tako što ćete staviti šljokičastu roze senku po izboru preko celog kapka. Zatim je potrebno da tu senku lepo izblendate četkicom i da, koristeći pink ajlajner, izvučere liniju na samoj ivici oka. Baš je lako, a izgleda sjajno!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hung Vanngo (@hungvanngo)

Full on glitter

Kada već savladate pojedine tehnike, onda morate preći na full on glitter makeup! Kada pogledate ovaj look, verujem da ćete pomisliti – ma nema šanse. Ali, zaista ga je lako rekreirati. Koristite pojedinačne šljokice koje ćete lepiti na providan lak za trepavice. Lepite ih naizmenično tako da možete da ispratite zamišljenu liniju oka, kako bi vam oba oka bila jednaka. Ovaj look je definitivno najbolji za bilo koju žurku na koju želite da odete ovog leta!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CLAUDIU BURCĂ (@claudiu.burca)

Naslovna fotografija: instagram.com/claudiu.burca

Milica Antić

Comments