Naglašene usne u stilu Bratz lutki 

Još jedan trend koji smo ove jeseni primetili su naglašene usne prekrivene sjajem, precizno oivičene olovkom koja je za nijansu tamnija od nanesenog karmina ili sjaja. Ova estetika i način šminkanja podsećaju nas na Bratz lutke sa kojima smo se igrale u detinjstvu, kao i na pevačice sa kraja devedesetih godina – a srećne smo što se uz ovaj tip šminkanja usana u modu nisu vratile i tada popularne tanke obrve!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aysha Sow (@aysha.sow)

Naglašene, guste trepavice 

Pogled kroz trepavice je poznati “čin zavođenja” svake žene, a ove jeseni u trendu su veoma naglašene, duge i guste, uvijene trepavice. Neke od nas imale su više sreće kada je genetika u pitanju, pa o tome ne moraju mnogo brinuti, ali ako vas po prirodi ne odlikuju bujne trepavice – imamo rešenje za vas. Za početak, možete otići na tretman laminacije, odnosno podizanja trepavica (koje može ići i uz farbanje), a nakon toga – možete dodati i veštačke trepavice. Sada je izbor veštačkih trepavica veliki, a postoje i one koje izgledaju sasvim prirodno i ne prate celokupnu liniju kapka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOVE (@dovecameron)

Suptilne šljokice 

Pored suptilnog detalja u boji, detalj može biti i u vidu šljokica. Šljokice možete naneti na oči u vidu gelastog ajlajnera, ili na jagodice u vidu intenzivnijeg hajlajtera. Šljokice takođe mogu biti i u okviru sjaja na vašim usnama, ali predlažemo vam da se odlučite samo za jedan tip šljokica u okviru celokupnog looka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie (@overglowedit)

Naslovna fotografija: instagram.com/ash_kholm

Jovana Pantić 

Comments