Septembarski dani se nižu jedan za drugim, a mi se sve više opraštamo od mora i letnjih vrućina, i u mislima naginjemo ka ušuškanim večerima u dnevnoj sobi, uz šolju čaja ili tople čokolade, kućne ljubimce i partnera. U jesenjim večerima privlače nas komfor i toplota – a kako bolje provesti kišnu noć nego pod ćebetom, uz činiju punu kokica i neki dobar filmski klasik na ekranu? Rekli bismo, nikako. Ukoliko ste trenutno u potražnji za filmskim klasicima koje do sada niste gledali, ili koje ste poslednji put gledali dovoljno davno da vam iznova mogu biti primamljivi i zanimljivi, u nastavku možete pronaći naših pet predloga savršenim filmova za jesenju sezonu.

When Harry Met Sally

Jedna od originalnih i najpoznatijih romantičnih komedija sa kraja osamdesetih godina – “When Harry Met Sally”, dosegla je kultni status među ljubiteljima filma. Ovaj film i dan-danas je aktuelan sa svojom tematikom muško-ženskih odnosa i toga da li je prijateljstvo između žene i muškarca moguće, jer još uvek nismo našli odgovor na ovo pitanje. Iako se radnja filma “When Harry Met Sally” proteže kroz određeni vremenski period, nama su u mislima najviše ostale upravo one jesenje scene, i ta čuvena šetnja po Central Parku na jesen, kada on izgleda magično obojen toplim, žutim i narandžastim tonovima lišća. Ako priželjkujete romantično gledanje filma sa nekim, ovo ostvarenje može biti pravi izbor.

Dead Poets Society

Jedan od filmova koji je proslavio Robina Williamsa kao ozbiljnog i neverovatno talentovanog glumca, a ne samo komičara, upravo je film “Dead Poets Society”. Radnja ovog filma smeštena je u internatu za dečake, čijeg profesora igra Robin. On je nepokolebljiv i iskren profesor, koji svoje učenike uči onim najvažnijim i pravim stvarima u životu, i mada ovaj film sa sobom nosi dozu tuge, on će vas garantovano i nasmejati, raznežiti i naterati vas da se preispitate u životu. Savršen je za filmsko veče u kojem želite da se smejete i plačete i otkrijete više o sebi i lepoti i tuzi postojanja.

Comments