Sve mi žene maštamo o savršenoj frizuri, ali ono što se često dešava je da frizuru koju želimo vidimo na nekom drugom – oduševimo se i rešimo isto tako da se ošišamo, bez previše razmišljanja o tome da li će i nama samima isto tako stajati. Naš oblik lica umnogome diktira to koja će nam frizura pristajati a koja ipak ne, i zato budite pažljivi pri odabiru. Upravo kako bismo vam skratili muke i olakšali izbor, u nastavku teksta predstavljamo savršen tip frizure za svaki oblik lica. Bilo da imate oblo, četvrtasto ili izduženo lice, ne brinite – imamo predlog za svakoga!

Okruglo lice

Ovalna lica su često veoma nežna i sitnih crta, te je potrebno vizuelno ih izdužiti i dati im frizurom malo izraženiji oblik. Preporučujemo vam dužu kosu sa stepenovima koji uokviruju lice, a poželjno je dodati i pramenove koji će je prošarati, a ukoliko niste fanovi duge kose – možete se odlučiti i za pixie frizuru, ali nikako bob. Bob frizura koja uokviruje vaše lice još više će naglasiti njegov ovalni oblik i staviti ga u prvi plan, što ne želite da postignete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Izduženo lice

Ukoliko vam je lice izduženo, preporučljivo je da ga vizuelno skratite šiškama koje će vam prekriti čelo i koje će fokus staviti na ostatak vašeg lica. Možete ići i na duži bob i na dugu, stepenastu kosu koja će vam najkraćim stepenovima uoviriti lice, ali izbegavajte potpuno ravne duge frizure bez šiški koje će samo dodatno izdužiti vaše lice. Takođe, ono što doprinosi izduženim licima su voluminozni krajevi koji se blago uvijaju ka unutra.

Kockasto lice

Ljudi sa izraženom vilicom i kockastim licem obično žele da ublaže svoje oštre linije, a to je najbolje uraditi sa veoma stepenastom, šatiranom kosom sa dosta lejera. Takođe, poželjne su bob, ili duža bob frizura, koje će konstantno neobuzdano stajati oko vašeg lica i time prikrivati njegove oštre crte. Odličan primer poznate ličnosti sa kockastim licem je Hailey Bieber, a upravo ona se pridržava ovog tipa frizure!

Comments