Moramo priznati, pirsinzi su uvek u trendu. To jest, nisu uvek u trendu koliko su mnogi ljudi koji ih imaju kul. Verujem da delimo mišljenje kada kažem da pojedine devojke dostignu potpuno novi nivo seksepila kada imaju pirsing u nosu ili pirsinge na ušima.

Kažu da se ljudima dopadne taj bol koji osećaju kada im igla propada kožu, te da zato odlaze i rade pirsinge. Nisam sigurna i ne mogu vam reći iz ličnog ugla, osim da se meni određeni pirsinzi veoma dopadaju. Baš kao i tetovaže, pirsinzi služe da se na određeni način izrazite i da vaše telo ukrasite tako da odiše vašim duhom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ileana (@ileanastabbedme)

Pre samo nekoliko dana (16. maja) bio je nacionalni dan pirsinga u SAD, ali naravno, kultura pirsinga datira još pre nego što smo uopšte bili u mogućnosti da ih nazovemo tim imenom. Trendovi u pirsinzima postoje, isto kao što postoje i u tetoviranju, ali nećemo se sećati momenata u kojima su Tumblr devojke tetovirale brčiće na unutrašnjem delu kažiprsta kako bi mogle da se slikaju držeći ih ispod nosa. Šta li rade te osobe danas?

Elem, trendovi u pirsinzima, takođe, variraju u odnosu na modu. Narvno, pirsinzi, kao što je bušenje ušne resice,  smatraju se nečim što svaka devojka ima. U našoj kulturi je često slučaj da roditelji vode svoju žensku decu da im izbuše resicu ušiju dok su još male, a nakon toga je na njima da li će nastaviti sa pirsinzima. Sada je popularno mapiranje ušne školjke, ali i dupli pirsinzi u nosu.

Mapiranje ušne školjke

Meni je bilo prečudno kada sam pročitala ovo, ali sam onda shvatila da je to upravo ono što ja radim. Imam želju da moje ušne školjke izgledaju na određen način, tako da sam se odlučila za to da bušim rupu po rupu kako bi pirsinzi lepo zarasli.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Mapiranje ušiju je vrlo zanimljivo! Sad su u trendu male minđuše sa malim cirkonima, jer ih možete staviti bukvalno gde god poželite. Kao što možete da vidite iz priloga – uvo izgleda samo lepo ukrašeno, ne izgleda kao da minđuše nemaju mesta i da je previše natrpano.

Kada imate ovakve pirsinge na uhu, imate i više mogućnosti da ukrašavate svoj look. Kombinujte male alke, obične ili sa privescima. Stavljajte sitne minđuše na resici ili na hrskavici, pošto se one mogu smestiti bukvalno bilo gde u uhu.

Mapiranje uha je zapravo super plan za neke buduće pirsinge, jer ne morate da nosite sve minđuše istovremeno. Zato je strava ideja da mapirate svoje uši ajlajnerom pre nego što odete da odradite pirsinge jer ćete tako tačno znati gde želite da budu, a i kako biste ih kombinovali.

Dupli pirsinzi na nosu

Lično ranije nisam videla da neko nosi duple pirsinge na nosu, ali sada to viđam baš često. Doduše, najviše na TikToku – kod osoba koje se – ili bave tetoviranjem ili pirsinzima. Naravno, to ne ograničava trend samo na njih. Svako kome se dopada ovako nešto bi trebalo da proba.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Dupli pirsnzi u nosu mogu biti sa jedne i sa druge strane nozdrve. Kombinovanje alki i minđuša-tačkica defintivno predvodi, ali viđala sam i devojke koje sa obe strane nosa nose samo minđuše koje imaju malene cirkone u sredini. Takođe, kombinuju se pirsinzi na nozdrvi i septum pirsinzi, i ta kombinacija sjajno izgleda!

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Milica Antić

Comments