Kada dođu topliji dani, svi počnemo da razmišljamo o onom glowy izgledu koji se postiže bez mnogo šminke. Taj no makeup look je uglavnom, lako postići, samo treba pronaći dobru skin care rutinu koja će biti idealna podloga na koju ćemo staviti samo nekoliko proizvoda.

Kada neko naglasi da postiže određenu frizuru ili look za samo nekoliko minuta – nama se uvek prevrnu oči, što je skroz razumno jer smo više puta, a sigurni smo i vi, pokušavale da rekreiramo te makeup rutine koje oduzimaju samo 10 minuta vašeg dana i gotovo nikad nismo uspeli. Možda je sve u praksi, a možda influenseri i ne žele baš sve tajne da podele sa nama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Corey Rae (@imcoreyrae)

Međutim, dovoljno smo uporne i upravo zbog toga smo isprobavale no makeup rutine i usavršavale ih do te mere da možemo svakom da ih preporučimo i da stojimo iza svojih reči. Da, ovo je ultimativni “no makeup” makeup look koji ćete postići u samo nekoliko koraka.

No makeup makeup podrazumeva zaista ono najosnovnije

Ne možemo da krenemo dalje ako ne utvrdimo kako vašu kožu pripremate za šminkanje. Dakle, potrebno je da imate dobru skin care rutinu koja će na odgovarajući način da pripremi i nahrani vašu kožu kako bi se sva šminka koju planiramo da nanesemo stopila sa njom.

Počnite svoje jutro dobrom umivalicom tako što ćete sprati sve ostatke proizvoda koje koristite za noćnu negu kože. Zatim, nanesite serume, hidratantnu kremu i kremu sa SPF-om. Nakon toga je bitno da nanesete prajmer, jer ćete na taj način kreirati barijeru između vaše kože i šminke koju ćete naneti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MERIT (@merit)

Ukoliko je vaša koža sklona mašćenju, onda je najbolje da prajmer bude matirajući. Ako je, pak, vaša koža suva i potrebno joj je da zadrži dnevnu hidrataciju, onda je najbolje da se odlučite za glowy ili hidratantni prajmer. Ono što je bitno da naglasimo jeste da ne morate da izbegavate prajmere koji su namenjeni za to da vaša koža ima sjaj, čak i ako imate masnu kožu. Već na T-zonu nanesite matirajući prajmer, a na vrhu jagodica i oboda lica nanesite glowy prajmer.

Posle prajmera bitno je da izaberete tečni puder koji je lagan i slabe pokrivne moći. Čak i ako imate neke nepravilnsoti koje želite da prekrijete – najbolje je da to uradite korektorom. Utapkajte bjuti blenderom svoj izabrani tečni puder ili ga samo preskočite i iskoristite korektor kako biste prekrili podočnjake i – to je to.

Oslonite se na kremaste proizvode jer oni uvek lepše izgledaju na dnevnom svetlu. Zato posle korektora nanesite kremast bronzer, rumenilo i hajlajter i sve lepo utapkajte sunđerom i setujte kamenim puderom. Ukoliko želite, možete sve proizvode dodatno setovati i njihovim kamenim verzijama, ali ako je vaša koža normalna ka suvoj, onda to nije potrebno učiniti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marianna Hewitt (@marianna_hewitt)

Zatim se posvetite očima. Ovaj deo traje najkraće jer je potrebno samo da začešljate obrve i popunite ih kako biste naneli maskaru. Na kraju stavite karmin po izboru i – spremne ste!

Ovo zaista jeste najbrži i najlakši način da postignete taj sunkissed glowy look koji svi želimo čim malo otopli. Vaša koža će izgledati zdravo i šminka će, u toku celog dana, na vašem licu izgledati prirodno – upravo zato što je ima u malim količinama.

Naslovna fotografija: instagram.com/merit

Milica Antić

Comments