Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Festival Sinestezija je u periodu 5-12. avgusta ove godine predstavio sasvim novi format work-in-progress manifestacije na crnogorskoj kulturnoj mapi, rasute na preko 20 lokacija širom Starog grada u Herceg Novom. Oko 30 autora iz regiona trenutno aktivnih na polju street art-a, elektronske muzike i graničnih područja dizajna i animacije, učestvovali su u koncertima, radionicama, grupnoj izložbi i zajedničkim intervnecijama na zidovima, stepeništima i u skrivenim kutcima mediteranskog utvrđenja.

sinestezija 4 Predstavljanje festivala Sinestezija u Pančevu

Festival je kroz promociju savremene vizuelne kulture i specifičnim bavljenjem antropološkim nasleđem Herceg Novog naišao na izrazito pozitivne reakcije kako publike i lokalnog stanovništva, tako i crnogorskih medija i šire javnosti.

Velikom grupnom izložbom postavljenom na glavnom gradskom trgu Sinestezija je okupila vizuelne umetnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije i Crne Gore, i sa tog mesta se tokom 10 dana šetala atraktivnim lokacijama Herceg Novog, šireći pozitivnu energiju i predstavljajući najširoj publici proces kreativnog rada.

Prvo javno predstavljanje festivala u Srbiji, u organizaciji Silent Wall Army, predstaviće domete ovogodišnjeg premijernog izdanja i svojim programom pokušati da u četvrtak 27. oktobra od 18 – 23 časa prenese delić atmosfere letošnje avanture u pančevačku galeriju Elektrika. Festival se ove godine već uspešno predstavljao u Kotoru i Skoplju u okviru projekta Revival of City Squares of the Balkan Cities organizacije Expeditio, kao i nedavno u Poljskoj, u okviru ICAS konferencije festivala tokom manifestacije Unsound u Krakovu.

Pored predstavljanja događaja od strane organizatora (dizajn studio D-Bend i kolektiv Dis-patch) i prikazivanja opsežne foto-dokumentacije Luke Kneževića-Strike, biće upriličen i vizuelno-muzički program u kome će učestvovati Felony Flats i DJ Moodswinger (muzika), D-Bend (live animacija), kao i Fuck New Rave i Weedzor ispred Super Size She. Biće upriličene i projekcija kratke animacije, promocija fanzinskih izdanja Super Size She, kao i prilika da na licu mesta odštampate motive D-Bend i Stefana Unkovića na vašim majicama sito tehnikom. Ulaz je besplatan.

PROGRAM PROMOCIJE:

ČETVRTAK, 27. Oktobar 2011 / 18 – 23 h / Galerija ELEKTRIKA

Kulturni Centar Pančevo, Radomira Putnika 7

18:00 h – Prezentacija Supersizeshe fanzina + sito štampa na majicama

19:00 h – Prezentacija Synesthesia festivala

19:30 h – Synesthesia screening

20:00 h – Muzicki program + Tagtool session: DJ Moodswinger, Felony Flats, D-Bend

Editors choice