Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Predstavljen nastavak projekta Zaustavimo digitalno nasilje

Predstavljen nastavak projekta Zaustavimo digitalno nasilje

Povodom Međunarodnog dana bezbednosti na internetu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF i kompanija Telenor predstavili su početak nove kampanje #Prvo razmisli i nastavak saradnje u okviru projekta “Zaustavimo digitalno nasilje”.

Kampanja koja će trajati godinu dana počinje kvizom takmičarskog karaktera o pozitivnim modelima ponašanja i komunikacije na internetu i društvenim mrežama. Tokom naredne četiri nedelje mladi će biti u mogućnosti da na Fejsbuk stranici Biraj reči- Hejt spreči pristupe aplikaciji #Prvo razmisli, a za najbrže i najuspešnije u onlajn kvizu obezbeđene su i vredne nagrade.

#Prvo razmisli podržali su UNICEF-ovi ambasadori Ana Ivanović i Aleksandar Saša Đorđević, automobilista Dušan Borković, košarkaš Boban Marjanović i bloger Boris Trivan, koji putem edukativnih video snimaka pružaju znanja o digitalnoj komunikaciji i osnažuju mlade ljude u njihovom usvajanju, kao i sigurnijem ponašanju na internetu.

“Već osam godina u Srbiji, Telenor je aktivni učesnik rastuće digitalizacije društva, sa ciljem da internet učinimo dostupnim svima. Ta pozicija donela nam je i privilegiju da se angažujemo, i uz pomoć naših partnera internet učinimo sigurnijim mestom za sve, a naročito za decu i mlade”, rekao je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbije.

Uve Fredhajmgeneralni direktor Telenora Predstavljen nastavak projekta Zaustavimo digitalno nasilje

“Sve više dece koristi digitalne alatke za učenje, društveno angažovanje i druženje. Međutim, putem njih se izlažu i novim rizicima – nasilju, neprikladnom sadržaju, nepoznatim ljudima, a rizik za njihov razvoj predstavlja i prekomerna upotreba digitalnih sadržaja. Želimo da obezbedimo sigurnost dece i mladih u digitalnom svetu, ali i da im pomognemo da korišćenjem digitalnih alata ostvare svoja prava na obrazovanje, informisanje i lični razvoj. Ove promene su moguće samo uz široko partnerstvo, a deca i mladi moraju da učestvuju u oblikovanju i predvođenju tih promena”, izjavio je Mišel Sen Lo, direktor UNICEF-a u Srbiji.

“Tokom prethodne dve godine projektom Zaustavimo digitalno nasilje obuhvaćeno je više od 4000 učenika, kao i više od 1000 nastavnika i isto toliko roditelja. Dosadašnji rezultati pokazali su da je učešće svih sektora neophodno, kao i kontinuirana saradnja škole, roditelja i dece. Inovativni koncept projekta podrazumeva vršnjačku edukaciju, upotrebu digitalnih kanala komunikacije koji su mladima i najbliži, i rešenja koja će osigurati da broj dece i mladih koja poseduju neophodna znaja bude u stalnom porastu”, kaže Snežana Marković, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sara Babić, učenica XIII Beogradske gimnazije i učesnica prethodnih obuka u okviru projekta, govorila je o mladima kao digitalnoj generaciji i iskustvu u okviru projekta koje joj je omogućilo da nauči kako da na sigurniji i kvaliteniji način pristupa digitalnoj komunikaciji, i stečena saznanja prenese svojim prijateljima kao vršnjačka edukatorka.

Nakon premijernog predstavljanja #Prvo razmisli video snimaka, Ana Mirković, konsultantkinja UNICEF-a i Smiljana Grujić, psiholog i saradnica Jedinice za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održale su radionicu sa oko tridesetoro dece iz beogradskih osnovnih i srednjih škola u formi simulacije onlajn kviza, i u interakciji sa svim učesnicima.

Editors choice