Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Preduga kosa: Prelepota ili totalno aut?

Preduga kosa: Prelepota ili totalno aut?

1/2

Duga ženska kosa uvek je bila simbol magične ženske lepote, eterične i vilinske. Žensko oslobođenje od stereotipa, praćeno je modnim trendovima, a pošto se moda stalno menja i na ovaj ili onaj način vraća, duga kosa nikada nije bila potpuno aut. Duga, sjajna, svilena ili kovrdžava, zdrava ženska kosa bilo koje boje i dalje izaziva divljenje i uklapa se u sve modne trendove.

Ali, kada je duga kosa preduga i da li onda i ostali epiteti dobijaju prefiks pre, odnosno, da li je onda prelepa i predivna, ili je ipak samo preterano duga?

Mišljenja se razlikuju, kao i ukus. Preduga kosa svakako nije praktična za održavanje, ali kad vidite kosu koja pada ispod struka, čistu, sjajnu, raskošnu i vilinsku, zastane vam dah.

duga kosa3 Preduga kosa: Prelepota ili totalno aut?

Preduga kosa ume da bude i duža od kolena, ali nećete odoleti želji da je dodirnete, ako je ugledate na nečijoj glavi i da izrazite svoje divljenje i čuđenje i postavaljate banalna pitanja kad stupite u razgovor sa vlasnicom preduge kose. Svakako ćete je pitati koliko dugo pušta kosu da raste, koliko je često pere, koliko joj vremena treba da je osuši i koliko farbe utroši, ako se farba. I da li joj smeta i koliko često uopšte ima priliku da je nosi puštenu i kako je vezuje i čime se i koliko dugo češlja.

“Lepota se hrani sama sobom” piše u jednoj Markesovoj knjizi u opisu predivne, preduge crvene kose i to je nešto najpoetičnije i najtačnije ikada rečeno o prelepoti koja vas ispunjava gotovo religioznim osećanjima. Isto divljenje osećate u Luvru i Ermitažu i pod noćnim nebom na planini pokrivenoj snegom, gde nepomična blistavost pod vama i nad vama čini da pojmite beskraj kroz samo jedan njegov blesak koji vam se otkriva malom i ništavnom u kosmosu i ranjava vam srce divljenjem i čuđenjem pred lepotom toliko većom od svega što možete da zamislite.

Editors choice