Unatrag nekoliko godina zgražamo se nad (samoprozvanim) starletama. Uvijek se iznova čudimo kako su uspjele završiti u televizijskim emisijma kad ništa hvale vrijedno nisu učinile. Ali, svejedno se oko njih diže hajka. A mi radimo jednu te istu stvar – čudimo se, gledamo ih i time od njih stvaramo zvijezde. Pa se postavlja pitanje tko je veća budala – mi ili one?

Daju intervjue, šire svoja mišljenja i svoje stavove s drugima jer… Jer im mi to svesrdno dopuštamo. Jer je nacija otišla lagano k vragu. Nažalost. Balkanski mentalitet.

Što reći nakon što pogledamo video?

Razumljivo je da nekome ne idu matematika, geografija ili povijest. A, bože, ne može sve ići svakome. Ali, ne znati simbol koji označava kisik… To je zabrinjavajuće. To me zapravo i najviše začudilo. Da joj je barem smanjen dotok kisika u mozak, tada bih možda i razumjela odakle joj takvi glupi odgovori.

Je li sve to gluma ili djevojka uistinu ima skromno znanje o pojmovima koji su bliski i desetogodišnjacima, nismo sigurni. Dio nas odbija vjerovati da takvo što postoji… Očito nas ima svakakvih. Ali, opet, ako to i je gluma – zašto bi itko radio od sebe takvu neznalicu? Koji povod mora postojati za čin? Kakav god razlog bio, opet nas dovodi do iste teze – samo budala može to učiniti namjerno.

No, važno je da je ona zauzela erotičnu ili barem wannabe erotičnu pozu na krevetu. Ali, u trenutku kad je progovorila, ni ta erotična poza je nije spasila. Možda je, gle čuda, ipak pamet ta koja privlači. No, ta djevojka nije jedina koja je takva. Ima ih još na stotine. O, zašto to radite od sebe, zašto? Ovaj tekst je apel, molba, naredba – saberite se. I umjesto u nove sise, uložite u znanje.

Izvor fotografija: 4.bp.blogspot.com


Ela Vujanić – “La vie est belle.” Jasno, kratko… Prikladno. 

Comments