Šta ih čini toliko masivnim, privlačnim na oko, elegantnim i u potpunosti neodoljivim? Verujem da svaki brod poseduje određenu draž, nešto specifično što ga odvaja od ostalih brodova. Međutim, kad pažljivije pogledate možete da primetite da su, ipak, svi slični, predodređeni da ispunjavaju svoju nameru sa ciljem zadovoljavanja želja i hirova turista širom sveta.

1. Norwegian Epic

Ovaj džin, kao i njegovi rođaci, pored brojnih pogodnosti za nestrpljive turiste nudi i širok spektar zabavnih aktivnosti, ali verujem da je sam, poprilično neobičan akva park koji se nalazi na poslednjem, četvrtom nivou dovoljan da zadovolji vaše celodnevne potrebe uživanja. Zanimljiva činjenica jeste da svaka porodica koja iznajmi apartman dobija batlera po želji koji će vam verno i bezuslovno ispunjavati svaku vašu ludačku zapovest.

Norwegian Epic Prekookeanski lepotani

2. Independence of the Seas

Ovaj lepotan pripada porodici brodova Royal Caribbean International koji su nazvani na isti način i koji su baš zbog toga jedinstveni, a i slični, bilo po enterijeru, kapacitetu putnika ili samim astronomskim cenama usluga na njima. Osim što na ovom kruzeru možete da uživate u ogromnom teatru na tri nivoa i kabareu uređenom u egipatskom stilu, možete da prisustvujete i žurkama koje traju i po 24 časa dnevno. Naravno, ko ne izdrži ima priliku da nakon iscrpljujućeg provoda dobije savršenu besplatnu masažu.

3. Oasis of the Seas

Kao što možete da pretpostavite, ovaj brod takođe pruža slične pogodnosti kao i njegov rođak. Smatra se najopremljenijim prekookeanskim plovilom, a njegova cena iznosi preko dve milijarde dolara. Kao turisti, šta god vam padne na pamet, to ćete i dobiti, a žene će obožavati sve na njemu, jer je ceo drugi nivo opremljen radnjama poznatih brendova.

4. Freedom of the Seas

Kao što sam naziv kaže, imate potpunu slobodu uživanja na ovom brodu. Odlikuju ga veliki broj pabova i vinarije, a za ljubitelje sporta na raspolaganju je veliki zid za penjanje, bazen za surfing, teren za mini golf, staza za klizanje, bandžidžamping…

5. Mariner of the Seas

Volite Mediteran? Sredozemno more? Toplu klimu, prijatno okruženje? Ovaj slatkiš od broda je namenjen samo za ovu rutu putovanja i za ljubitelje ovog područja. Na raspolaganju su vam tereni za sve moguće i nemoguće sportove, saune, a napravljena je i improvizovana pista za avione na kojoj možete na nekoliko trenutaka da glumite neustrašivog pilota.

6. MSC Fantasia

Fantaziju definitivno pravi svojom pojavom, luksuzom i svakako zanimljivim sadržajima. Važi za najveće putničko plovilo koje je u vlasništvu neke evropske kompanije. Sama Sofija Loren (Sophia Loren) ga je krstila i provela na njemu dvomesečno putovanje. Pored standardnih prostorija, u posedu ovog broda je i ogromna baletska dvorana, čak su skoro svi nivoi dekorisani mirnim, elegantnim, nežno-belim motivima koji oduzimaju dah.

7. Navigator of the Seas

Ako volite klađenje i provod koji neprestano traje, idealno putovanje je upravo za vas stvoreno. Brod poseduje ogroman kazino i sve što ide uz njega: lepe i šarmantne devojke, zavodljive hostese i topla dobrodošlica ovog raja. Zaštitni znak kruzera jesu neobični stakleni balkoni i svakako vrtoglavo luksuzni apartmani.

8. Carnival Dream

Sagrađen u italijanskom stilu, trenutno predstavlja najveći putnički brod koji je napravljen u ovoj zemlji.  Pored nekoliko akva parkova i bazena sa džakuzijima, nalazi se poprilično veliko šetalište sa brojnim prodavnicama i kafićima.

9. Allure of the Seas

Smatra se najvećim i najskupljim kruzerom na svetu. Između ostalog, ovde se i nalazi disko klub na tri nivoa, prvi 3D bioskop, ploveći kafe, kao i veliki broj restorana koje možete izabrate u zavisnosti od toga šta volite da ručkate, a verujem da je uživanje zagarantovano.

10. Queen Mary 2

Izgledom neodoljivo podseća na Titanik, jer je prvi nacrt urađen na osnovu njegovih karakteristika. Svojom umerenom lepotom i veličinom privlači sve turiste koji žele da putuju na liniji između Amerike i Engleske. Pored tradicionalnih engleskih barova, brod sadrži i mini zoo-vrt kao i planetarijum. Divno, zar ne?

Queen Mary 2 Prekookeanski lepotani

Verujem da niko ne može biti ravnodušan. Doduše, možda i postoje takvi ako ne vole putovanja na otvorenom i sjajne stvari koje mogu da se vide, dožive i osete. Živeti život na ovim brodovima je neprocenjiva stvar, a iskustva van njih su ne toliko značajna u odnosu na ono što ćete pamtiti upravo na ovim gracioznim lepotanima.

Izvor fotografija: unsplash.com


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

Comments