Ako ste razmišljali da odete na neko neobično mesto, evo je lista nekih tajnih turističkih destinacija koje mogu biti upravo ono što tražite. Nemojte pratiti masu i ići na već dosadna mesta, nego idite na ova neobična koja će vas oduševiti jer su egzotična iskustva koja nikada nećete zaboraviti!

1 tasmania australia Prelepe tajne turističke destinacije

Tasmanija, Australija

Iako Australija nije jedna od skrivenih destinacija, ostrvo Tasmanije je prilično zavučeno. Obožavaćete pejzaž ovog mesta. Nacionalni parkovi i neiskvarena lepota će vam dati dosta mesta u kojima možete da uživate.

2 the pyrenees Prelepe tajne turističke destinacije

Pirineji

Pirineji su prirodna granica između Španije i Francuske. Ova lokacija je puna prirodne flore i faune i širom sveta se zna o njenoj divnoj, prirodnoj lepoti. Grad Andora, malena opština u planinama, najbolje je tajno mesto Evrope.

3 bartolome island galapagos Prelepe tajne turističke destinacije

Bartolomejsko ostrvo, Galapagos

Bartolomejsko ostrvo je poznato po steni Pinnacle, obelisku koji se diže iz okeana i najpoznatiji je pejzaž ovog predela. Možda vidite i pingvine, jedine pingvine koji se nalaze seveno od Ekvatora, da ne pominjemo foke i mnoštvo tropskih riba, čak i ajkula. Ovaj predeo je pravo parče raja.

4 mano del desierto chile Prelepe tajne turističke destinacije

Mono Del Desierto, Čile

Jedna od malo poznatih tajnih destinacija za turiste je upravo ova! Ova skulptura ljudske šake visoka 11 metara zasenjuje i one koje je najteže zaseniti. Ovo je delo čileanskog skulptora Maria Irarazabala (Mario Irarrazabal) i izgradio ju je 1980. Veliko je iznenađenje videti tako nešto usred peska!

5 leptis magna libya Prelepe tajne turističke destinacije

Leptis Magna, Libija

Ovo je jedno od potpuno sačuvanih rimskih gradova u svetu. Sjajno je mesto na kom možete da upijete istoriju antičke civilizacije. Kao i svaki tipičan rimski grad, i ovaj ima ogromni amfiteatar sa sedištem za hiljade ljudi. Drugo što možete videti je Hadrijanovo kupatilo u kom stene vode do bazena i Severan baziliku koja je napravljena od crvenog kamena.

Ovog puta smo izdvojili pet destinacija za koje smo mislili da će vas oduševiti. Uživajte i javite nam gde ste otišli!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Comments