Jedna od najpopularnijih emisija zabavnog karaktera koja se može naći na našim malim ekranima, „Državni posao” se seli u pozorište. Premijera dugo očekivane predstave je zakazana za 29. novembar u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Autori teksta su Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, standarni trojac ovog serijala.  Uz njih će se na sceni pojavljivati i Slavica Vučetić, Marija Mitrović, Ervin Hadžimurtezić i Dejan Šarković.  Dramaturg je Svetislav Jovanov, a reditelj Petar Jovanović.

Direktorka Pozorišta mladih, Tijana Delić kaže da se probe privode kraju i da su izuzetno vodili računa o promeni medija.  Iza celog projekta stoji čitav tim stručnih ljudi koji radi na tome da se tv serija prebaci na pozorišne daske. Kroz ovu predstavu i jedan svojevrsno otvoreni proces, zajedno sa autorima, približićemo publici kako funkcioniše pozorišni mehanizam što će doprineti boljem kvalitetu same predstave. Publika će na taj način imati prilike da uživa u inteligentnom humoru u našem pozorištu – kaže Tijana Delić.

Dimitrije Banjac i Dejan Cirjakovic na probi predstave Drzavni posao Premijera predstave Državni posao u Pozorištu mladih

Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković na probi predstave Državni posao

Ona dodaje da će tekst biti podložan promenama u smislu aktuelnosti teme.  Sigurna sam da će publika dobiti ono što očekuje od Državnog posla i da će biti zadovoljna – smatra Delićeva.

Okosnica emisije “Državni posao” su satirični razgovori između trojice aktera a komentari podsećaju na “stand-up” formu. U pitanju su kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevice, okolnosti, društveno – političke situacije, sporta, sveta zabave, kao i njihovi lični stavovi o različitim temama. Ideja vodilja je prikaz radnog dana u nekom nepostojećem javnom preduzeću i razmišljanja trojice zaposlenih o dnevnim događanjima u istom, ali i o životu i društvu uopšte. Teme crpe iz dnevne i sedmične štampe, iz različitih blogova, sajtova, razgovaraju o filmovima, serijama, emisijama – radijskim i televizijskim.

Comments