Iako najavljen za četvrtak, 18. avgust, pred nama je malo ranije video za Gagin najnoviji singl. I pored toga što je Gaga planirala da njen hiljaditi tvit bude video za pesmu “Yoü and I“, hakeri su uspeli da je preduhitre i dođu do spota te prvo širom interneta rašire slike, a potom i ceo spot. Gaga je odmah nakon postavljenih slika želela da to popravi pa je postavila tri vezana tvita: “FUCK“, “THURS“, “DAY“, misleći na dan kada je spot trebalo da izađe. Hiljaditi je, kao po planu, bio video.

Da se na kratko osvrnemo na pozadinu same pesme, dok ćete o samoj više čitati u jednom od sledećih tekstova, gde ćemo Vam kompletno razotkriti Gagin najnoviji album. Pesma je inspirisana njenim bivšim dečkom, Luk Karlom (Lüc Carl), čije nam ime to i otkriva. Ova pesma je prva koju je Gaga izvela pre izlaska albuma i skoro tokom cele druge polovine turneje pevala je akustičnu verziju. Ovaj aranžman pesma je dobila pred sam izlazak albuma, a ono što je interesantno je da je gitaru odsvirao čuveni gitarista grupe Kvin (Queen), Brajan Mej (Brian May).

Objašnjavati spot bi bilo suludo jer će se uvek naći neko sa zamerkom ili dodatnim pitanjem, ali je suština da Gaga prelazi peške put od Nju Jorka do Nebraske, vraćajući se svom voljenom, onom koji je transformiše i oblikuje po svojoj želji. Kako je Gaga sama objasnila, biti odvojen od osobe koju voliš je samo po sebi tortura, dok vredi i osetiti bol zbog iste. Ti delovi u ambaru, koje je Gaga predstavila kao novu verziju Frankeštajna, simbolizuju njen život između stvarnosti i snova. Ukoliko sada sve ovo upotpunite pažljivim slušanjem teksta pesme, sve će Vam biti veoma jasno.

Slika 15 Premijera spota: Lady Gaga – Yoü and I

Ono što je takođe veoma interesantno je još jedan muškarac u spotu, kog tumači Gaga, njen alter ego – Džo Kalderone (Jo Calderone). Vidimo ga kako sedi na klaviru, pije i puši, ponaša se u nekim trenutcima bahato, ali je to ono što je činilo Gaginog bivšeg dečka, pored njegove dobre strane. On se takođe pojavljuje i na omotu singla, dok smo ga prvi put “upoznali” na naslovnoj strani i u editorijalu “Vogue Hommes Japan” časopisa. Tu je takođe u spotu i sirena, Yüyi, dobro poznata fanovima.


Sandro Čanak prezire ograničenost i glupost. Živi na tankoj liniji koja deli stvarnost od njegovih sanjarenja. Boluje od O.G.D.-a (Obsessive Gaga Disorder), obožava fotografiju, putovanja i cheesecake.

Comments