Pred nama je spot za treći singl najnovijeg Lejdi Gaginog albuma “Born This Way”, koji je izašao 23. maja i već u prvim minutima prodaje postavio rekorde za ovu godinu, ali i za sva vremena.

“The Edge Of Glory” je Gaga napisala za veoma kratko vreme, odmah posle smrti njenog dede prošle godine. “Kupila sam flašu tekile, sela za klavir sa tatom, i kako se flaša praznila počela sam da pišem pesmu. I tata i ja smo plakali. Ova pesma je o vašem poslednjem trenutku na Zemlji, o trenutku istine.”

Kasnije, prilikom obrade muzike, Gaga se odlučila da u ovu i još jednu pesmu sa albuma – “Hair”, uvrsti jednog od najboljih saksofonista svih vremena. U pitanju je Klarens Klemons (Clarence Clemons), poznatiji kao The Big Man. Klarens se takođe pojavljuje u spotu, a trenutno je veoma bolestan, i Gaga mu je zajedno sa fanovima spremila video za brz oporavak.

Ono što je takođe pratilo izlazak ovog spota su mnoge glasine a i sitni skandali. Naime, sve je počelo od toga kada je Lorijen Gibson (Laurieann Gibson), Gagin koreograf i kreativni direktor, izjavila da će spot biti veoma fishy. Krenule su glasine da će Gaga u videu biti sirena kao i da će Donatela Versaće (Donatella Versace) otvoriti arhive i da će Gaga biti prva koja će nositi kreacije Đanija Versaćea (Gianni Versace) od njegove smrti. Poslednje se i ispostavilo kao tačno, Gaga u spotu nosi njegovu poslednju kolekciju.

Međutim, ono što je najviše uzdrmalo medije i javnost je jučerašnji “Twitter skandal”. Sve je počelo od tvita, na početku najavljenog režisera videa, Džozef Kana (Joseph Kahn), koji je režirao i Gagine spotove za pesme “LoveGame” i “Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)”. On se jasno izjasnio da nije režirao spot već da je to učinila sama Gaga. Fanovi, iznaneđani i zbunjeni, postavljali su pitanja celom timu, počevši od Gage, pa sve do Lorijen Gibson koja se vulgarno obratila jednom od fanova govoreći da je na setu spota bilo problema, te je tako moralo da se završi. Na sve ovo izdavačka kuća Interskop (Interscope) je stavila tačku govoreći da je spot režirao Gagin kreativni tim, Haus of Gaga.

Posle izlaska videa, dosta fanova razočaranih jednostavnošću i nedostatkom kreativnosti u ovom spotu, pronašlo je izlazni ventil za svoj bes stvarajući pravi mali rat na Twitteru sa Lorijen Gibson. Ona je posebno postala neprofesionalna kada je počela da odgovara na uvrede i optužbe fanova.  Kako se šuška, Lorijen je ta koja je krivac za Kanovo istupanje sa mesta reditelja, a samim tim je propao veliki broj kostima, scenografije i opreme pripremljene za snimanje ovog spota. Takođe, Lorijen je na Twitteru prokometarisala kako je spot “tužan” i da je veoma razočarana kao i da joj se više dopada Gagina reklama za Google Chrome te će nju smatrati spotom. Ljubomora i zavist čine čudo, a ostaje da vidimo kako će Gaga reagovati na sve ovo.

Slika 1 1 Premijera spota:  Lady Gaga   The Edge of Glory

Dakle, pogledajte ovaj spot, od kog se, izgleda, mnogo očekivalo, sudeći po raznim glasinama, a šta smo dobili kao produkt spoja neprofesionalnosti nekih članova tima i dodatnih okolnosti,  prosudite sami! Uživajte!


Sandro Čanak prezire ograničenost i glupost. Živi na tankoj liniji koja deli stvarnost od njegovih sanjarenja. Boluje od O.G.D.-a (Obsessive Gaga Disorder), obožava fotografiju, putovanja i cheesecake.


Comments