Posle tri šarena i razigrana spota iz “Loud” ere, Rijana (Rihanna) se vraća na naše televizore (ili u većini slučajeva, kompjuterske ekrane) sa ekranizacijom svog novog singla “California King Bed”. Objava ove pesme usklađena je sa Rijaninom saradnjom sa kozmetičkom kućom Nivea, čije je ona odnedavno zaštitno lice, a koja je dobila ekskluzivno pravo da koristi ovu pesmu u svojim televizijskim reklamama.

Rihanna Nivea Premijera spota: Rihanna California King Bed

Snimanje samog videa obavljeno je u popriličnoj tajnosti; primera radi, internet je bio preplavljen slikama sa setova snimanja spotova za “What’s My Name” ili predstojećeg “Man Down” (premijera – uskoro!), jer su oni bili snimani na otvorenom, pred očima bezbroj znatiželjnika ili slučajnih prolaznika. S druge strane, jedini detalji o novom video klipu su podaci o Rijaninom partneru u spotu Nejtanu Ovensu (Nathan Owens), kog je ona lično odabrala na audiciji i konačnom izboru između dva kandidata. Ilustracija ispod jasno pokazuje kako je i zašto upravo on pobedio svog suparnika.

nathanowens Premijera spota: Rihanna California King Bed

Spot je režirao Entoni Mendler (Anthony Mandler), te se ovim podatkom broj saradnje između njega i crvenokose pevačice penje na cifru dvanaest. Dok mnogi sa negodovanjem prihvataju njegov prekobrojni angažman u režiranju Rijaninih spotova, drugi smatraju da je on pravi izbor za ovakav singl. Zaista, ukoliko se prisetimo prethodnih Rijanin balada za čije je ekranizacije zaslužan bio upravo Mendler (“Unfaithful”, “Take a Bow”, “Rehab”, “Russian Roulette”), shvatićemo da tu nema puno mesta za promašaj. Pesma govori o fizičkoj bliskosti i emocionalnoj distanci između dvoje ljudi, a koliko je spot uspeo da prenese ovu poruku, procenite sami.


Aleksandra Gavrilović je diplomirana novinarka iz Novog Sada sa budućom diplomom mastera teorije kulture. Drugi kažu da šarmantno dozira cinizam, a ona dodaje da joj ni sarkazam nije stran. U koncertima uživa samo iz prvog reda. Ima nemilosrdno oko za naslovne strane modnih časopisa. Ponosno nikada neće odrasti. I ne voli da priča o sebi u trećem licu.

Comments