Bez obzira na svoju nežniju stranu, koju je publici nedavno pokazala u spotu za pesmu “California King Bed“, Rijana (Rihanna) se vraća svom ludom i šarenom imidžu ekranizacijom petog singla sa albuma “Loud“ – pesme “Man Down“. Gotovo svako ko je poslušao pomenuti album istog trenutka je prepoznao ovu pesmu kao izuzetak, što zbog posebnog rege aranžmana, što zbog provokativnog teksta i zaraznih stihova. Radi se o jedinoj pesmi koja ilustruje poreklo mlade pevačice sa Barbadosa, njene početke i sada već zaboravljeni debitantski album iz 2005. godine, koji je prepun rege elemanata. “Za nju je specifično to što baš te stihove peva žena, onda imate tu primesu regea i na kraju samu melodiju; celokupna energija pesme je nekako gangsterska“, izjavila je Rijana za “MTV“ u danima snimanja video spota. Iako provakacija nije novost kada se radi o Rijani – ipak je to devojka koje peva o bičevima i lancima – ovaj put je ponovo pomerila granice pripovedajući melodično o nečemu o čemu retko ko peva – o ubistvu.

tumblr lbr0ttJVy21qzclrj Premijera spota: Rihanna Man Down

Kako nema iznenađenja pri izboru novog singla, tako je i odabir reditelja spota nadasve očekivan. Entoni Mendler (Anthony Mandler), koji je sa dvadesettrogodišnjom pevačicom sarađivao čak šesnaest puta, nije krio oduševljenje zbog prilike da režira vizuelni aspekt ovako dramatične pesme: “Snimali smo spot na Jamajci, a s obzirom na to da je ovo moja omiljena Rijanina pesma, bilo mi je izuzetno drago što ću učestvovati u svemu. To je jedna od onih pesama čiji spot zahteva jak narativni ton, a Rijana mi je dala potpunu slobodu. Možete očekivati nešto dramatično i šokantno, intenzivno i prosvećeno“, rekao je Mendler nedavno najavljujući premijeru.

Pre samog spota, sledi zanimljivost u vezi sa promocijom samog singla i nečim što se zove dobar tajming. Ubistvo Osame Bin Ladena za Rijanu nije moglo doći u poželjnijem trenutku, o čemu svedoči poruka koju je tog dana ostavila svojim fanovima ostavila na Twitter-u. Nasmejte se ovoj maloj dozi crnog humora i uživajte u premijeri spota.

tweet Premijera spota: Rihanna Man Down

p.s. U klipu ispod pogledajte i kako je izgledalo snimanje ovog zanimljivog spota.


Aleksandra Gavrilović je diplomirana novinarka iz Novog Sada sa budućom diplomom mastera teorije kulture. Drugi kažu da šarmantno dozira cinizam, a ona dodaje da joj ni sarkazam nije stran. U koncertima uživa samo iz prvog reda. Ima nemilosrdno oko za naslovne strane modnih časopisa. Ponosno nikada neće odrasti. I ne voli da priča o sebi u trećem licu.

Comments