Mnogo je knjiga koje u budućnosti očekuju svoju filmsku adaptaciju, naročito kada su u pitanju ljubavne priče. Ukoliko ste jedni od onih koji bi radije da pročitaju knjigu, pre no što se pojavi film, mi vam otkrivamo par fenomenalnih knjiga čija će se radnja uskoro pojaviti na velikom ekranu. Kada počnete sa čitanjem neke od ovih priča toliko će vas uvuću u svoju radnju, da ćete tačno moći da zamislite kako izgledaju glavni likovi, a potom ćete moći da proverite da li su i režiseri razmišljali poput vas.

Ovo su knjige koje vam preporučujemo:

Džejmi Mekgir “Beautiful Disaster”

O čemu je reč: Ebi kreće na koledž i upoznaje šarmantnog, istetoviranog Trevisa, koji je izaziva da se opkladi: ukoliko on izgubi apstiniraće mesec dana, a ukoliko izgubi ona moraće da živi sa njim mesec dana. Još uvek se ne zna ko će igrati u filmu, ali ga porede sa “50 nijnsi sive”.

Beautiful Disaster Jamie McGuire Preporuka za čitanje: Sedam knjiga koje će se uskoro ekranizovati

Sesilija Ahern “Na kraju duge”

Sesilija je autor jedne od najprodavanijih ljubavnih priča koje su adaptirane na filmskom platnu, to je svima draga “PS, Volim te”.

O čemu je reč: Najbolje drugove iz detinjstva Aleks i Rozi, razdvaja selidba u tinejdžerskom periodu. Aleks sa porodicom odlazi u Boston, dok Rozi ostaje u Irskoj i kuje planove kako da dođe do Aleksa, potpuno slomeljna zbog njegovog odlaska. Međutim, iznenadna trudnoća zadržava je u Irskoj, a oni pokušavaju da se izbore za svoju ljubav.

Where Rainbows End Cecelia Ahern Preporuka za čitanje: Sedam knjiga koje će se uskoro ekranizovati

Nikolas Sparks “The Best of Me”

O čemi je reč: Simpatije iz srednje škole, Doson i Amanda, godinama kasnije sreću se u rodnom gradu i bude staru ljubav među njima. U ulozi Dosona pojavljuje se Džejms Marsden.

Best Me Nicholas Sparks Preporuka za čitanje: Sedam knjiga koje će se uskoro ekranizovati

Džes Volter “Beautiful Ruins”

O čemi je reč: Usponi i padovi jedne ljubavi koja započinje šezdesetih na italijanskoj obali, godinama kasnje završava se u Holivudu.

Beautiful Ruins Jess Walter Preporuka za čitanje: Sedam knjiga koje će se uskoro ekranizovati

Tomas Hardi “Daleko od razuzdane gomile”

O čemu je reč: Devojka i tri prosca, a ona je sa svakim od njih u vezi. To je sve što ćemo otkriti. U adaptacji na filmskom platnu, glavnu žensku ulogu tumači Keri Maligan.

Far From Madding Crowd Thomas Hardy Preporuka za čitanje: Sedam knjiga koje će se uskoro ekranizovati

Džej Kortni Salivan “Srce od kamena”

O čemu je reč: Pet različitih ljubavnih veza kojima je zajedniči jedan dijamantski prsten iz 1930. godine u kojoj počinje prva priča. Još uvek se ne zna ko će igrati uloge u filmskoj adaptaciji, ali nama je dovoljno što znamo da je producent Ris Viterspun.

Engagements J Courtney Sullivan Preporuka za čitanje: Sedam knjiga koje će se uskoro ekranizovati

Kolem Tojbin “Brooklyn”

O čemu je reč: Mlada devojka iz Irske počinje novi život u Njujorku 1950. godine. Zaljubljuje se u Amerikanca, ali se oseća rastrgano između ljubavi i porodice u Irskoj.

 Preporuka za čitanje: Sedam knjiga koje će se uskoro ekranizovati

Maja Bunčić

Comments