Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

1/2

Ako spadaš u introvertne osobe, možda pronađeš sebe u nekom od ovih tipova, a ako je tvoj blizak prijatelj ili voljena osoba introvert, lakše ćeš je razumeti prema tipu introvercije koji kod nje dominira.

Stidljive osobe

One izbegavaju društvo jer ne žele da se dovode u neprijatne situacije, da se stide zbog sebe. Iza stida stoji strah da će se pokazati neadekvatni, da im tuđe šale neće biti smešne i da neće moći to da sakriju, da će ozbiljno shvatiti nešto za šta svi misle da je odlična šala, da će svi videti kako su „uvrnute“ i „čudne“ i da će im se smejati zbog toga.

Situacija i ne mora da bude tako drastična, da bi se stidljivi introverti loše osećali – dovoljan je trenutak tišine, posle nečeg što kažu ili urade, iznenađen pogled, momenat kad su svesni da ih odjednom svi čudno posmatraju, a onda prelaze preko toga, kao da imaju posla sa osobom ometenom u razvoju, koju treba tolerisati.

Stidljivi se osećaju neadekvatno u gotovo svim društvenim interakcijama i zato često imaju odbrambeni stav koji se izražava kroz agresivno i grubo ponašanje. Ove osobe se radije sklanjaju i odustaju, jer nisu motivisane da ostvaruju svoje ciljeve i ne pronalaze mnogo radosti u malim stvarima.

Editors choice