Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/2

Ako spadaš u introvertne osobe, možda pronađeš sebe u nekom od ovih tipova, a ako je tvoj blizak prijatelj ili voljena osoba introvert, lakše ćeš je razumeti prema tipu introvercije koji kod nje dominira.

Stidljive osobe

One izbegavaju društvo jer ne žele da se dovode u neprijatne situacije, da se stide zbog sebe. Iza stida stoji strah da će se pokazati neadekvatni, da im tuđe šale neće biti smešne i da neće moći to da sakriju, da će ozbiljno shvatiti nešto za šta svi misle da je odlična šala, da će svi videti kako su „uvrnute“ i „čudne“ i da će im se smejati zbog toga.

Situacija i ne mora da bude tako drastična, da bi se stidljivi introverti loše osećali – dovoljan je trenutak tišine, posle nečeg što kažu ili urade, iznenađen pogled, momenat kad su svesni da ih odjednom svi čudno posmatraju, a onda prelaze preko toga, kao da imaju posla sa osobom ometenom u razvoju, koju treba tolerisati.

Stidljivi se osećaju neadekvatno u gotovo svim društvenim interakcijama i zato često imaju odbrambeni stav koji se izražava kroz agresivno i grubo ponašanje. Ove osobe se radije sklanjaju i odustaju, jer nisu motivisane da ostvaruju svoje ciljeve i ne pronalaze mnogo radosti u malim stvarima.

Editors choice