Da li živite preživljavajući, snalazeći se i jedva nalazeći radost u bilo čemu? To je poluživot. Kako da dosegnete drugu polovinu? 

Prestanite da verujete da ne zaslužujete više, ili da ne možete imati više – vaša uverenja vas limitiraju i ograničavaju. Prestanite da pristajete na manje od onog što želite, jer vam je pri ruci, jer vas održava u zoni udobnosti poluživota. Učili su vas da je bolje imati nešto malo, nego maštati o velikom i nemati ništa. Skupite hrabrost da prevaziđete svoja ograničavajuća uverenja. 


Prestanite da živite životom koji vas ne ispunjava, jer se plašite promena, plašite se neuspeha, a verovatno se plašite i uspeha. Upoznajte svoje strahove, srešćete ih na ograničenjima koja ste sebi postavili, ona su njihovi čuvari. Ponekad, morate učiniti nešto iako ste anksiozni, malodušni i uplašeni. Ponekad morate napraviti „skok poverenja“. 

Prestanite da se zaljubljujete u polovične osobe, one koji nisu pronašli i ostvarili sebe i imaju probleme (koje im rešavate), prestanite da se zaljubljujete u one koji su hladni i distancirani i daju vam se na kašičicu, ili vam se uopšte ne prepuštaju. Prestanite da spuštate svoje standarde i da prećutkujete primedbe i zahteve, da biste očuvali poluvezu u kojoj imate poluljubav. Prestanite da dajete sve od sebe tamo gde druga osoba ne daje ništa, da biste postigli celinu, jer je ne postižete – samo vi dajete, a to je i dalje samo pola davanja. 

Comments