Možda život ne mora da bude tako iscrpljujuć. Možda postoji nešto osim rolerkostera, klackalica i ostalih ekstremnih emocionalnih sportova. Možda postoji srednji put i način da ga prihvatite i da se dobro osećate sa tim. Možda ne morate živeti od plime i oseke i borbe da ih preživite. Možda možete da odlučite da budete dobro, ne zato što tako tešite sebe, nego zato što zaista imate tu moć – da budete dobro. 

Možda verujete da će sve biti u redu i možda pronalazite u sebi oslonac, ono zrno stene koja nosi stabilnost vašeg života i u najgorim situacijama, možda ste dobro i usred plime ili oseke, možda duboko u sebi znate da ste dobro i da ćete biti dobro, šta god da se dešava. Možda sada ne znate zašto se to dešava, ali ste u stanju da imate poverenja da je to dobro za vas, da prihvatite tu dinamiku sazrevanja i lične evolucije i da na neki način, širenjem svoje perspekitve, ostanete izvan plima i oseka, čak i kada ste usred njih. 

Emocionalne plime i oseke se neće završiti, oni su ciklični. I ne definišu ono što vi jeste, kao što vas ne definiše ni mesec na nebu, koji utiče na plime i oseke. To je ključ razumevanja. Nešto je tako kako je, a vi ste i dalje ono što jeste, ili ste na putu da još malo stvarnije i integrisanije budete to što jeste. Ne možete da kontrolišete okolnosti, ali možete da ih iskoristite za svoj rast i razvoj. I možete biti svesni da je to suština onoga što se događa. I možete reći sebi „biću dobro“ i „biće sve u redu“ a da to zaista, ima smisla. 

Naslovna fotografija: instagram.com/street_style_paris

Brankica Milošević 

 

Comments