Jeste, tačno je, oni su krivi. Ali ne možemo da krivimo i samo njih, zar ne? Ima tu i našeg učešća. Šta mislite, njima je lako? Pa trebalo bi da jeste. Ali njihovu krivicu na stranu, da vidimo gde MI to grešimo i kako to da popravimo.

Odeća

Da, momci vole izazovno obučene devojke, ali ne i one zbog kojih im na prvi pogled kroz glavu prolazi “Ne dirajte pevaljku s masni prsti!”. Od tri dugmeta, otkopčajte jedno. Ako je suknja kratka, neka majica bude zatvorenija. Ako je dekolte, neka budu farmerice. Vagajte, nađite neki balans, ničeg previse, ali ničeg ni premalo.

Šminka

Druga, ali ne i manje bitna od prve stavke jeste baš šminka. U ovom slučaju, manje jeste više. Teška šminka u izlascima je nepotrebna. Primetila sam da je akcenat, umesto na očima ili usnama, postao sve češće na puderu. Što je, morate se složiti, užasno. I same znate da vam previše pudera više čini zlo nego dobro, a poslednje sto vam treba jeste da vam se puder sliva niz obraze. Vrlo malo pudera može da reši sve problematične i nejednake delove lica, što dalje implicira na to da nema potrebe da se “krečite”. Zatim, ako su oči naglašene, usne bi trebale biti svetlije, i obrnuto.

slika18 Priđi mi bliže

Umerenost u svemu

Ja, ja, ja i da… JA!

Ne, ne vrti se svet oko vas, i ne, ne gleda ceo klub u vas. Nezainteresovanost za dešavanja oko vas nikud ne vodi. Dakle, nemojte prevrtati na očima na devojke koje igraju za stolom preko puta vašeg, nemojte vrteti pramen kose, preživati zvaku, cupkati nogama. Sve to su mali, ali značajni znaci. Opustite se, zabavljajte i smejte se sto vise, pre svega, zato ste i tu!

Moje drugarice i ja

Vidite simpatičnog mladića kako nazdravlja sa svojim drugovima i smeši se baš vama. Ili valjda vama? Ili vašoj drugarici? Ili, ili… Prekinite da razmišljate. Sviđa vam se? Nasmešite se i vi njemu. Ko ne riskira, ne profitira, ne? Generalno, nemate šta da izgubite.

Prvi utisak

Ne budite otvorena knjiga! Ne govorite ono što znate da hoće da čuje, i nemojte se smejati na svaku njegovu rečenicu kao da ste prvi razred osnovne škole i mama vam priča o tome kako se Bambi zaljubio. Smeškajte se umereno, pričajte razgovetno i ukoliko ste zainteresovani, stavite mu to do znanja, ali isto tako i ukoliko niste. Ne lutajte očima, ne preplićite prstima, ne okrećite glavu. On je tu zbog razgovora sa vama, i najmanji znak nezainteresovanosti oteraće ga lakše nego što ste mislile.

slika27 Priđi mi bliže

Da, da, jako zanimljivo, nastavi

I da, budite svoje 101%, samo i jedino tako ćete postići ono što želite.


Sanja Martinov je večito zaljubljena. Život ne može da zamisli bez muzike. Voli jagode, kafu, smeh, mačke, sneg, noć, tetovaže, Pariz i Bukovskog. Prezire čekanje i kašnjenje. Omiljeni citat joj je: “You have to die a few times before you can really live.”

Comments