Ako imate bubuljice, veoma je bitno da pored tretmana u vidu krema koristite i maske za lice, kao pomoćno sredstvo. Da li ste znali da u kući imate već sve potrebne sastojke za dobre maske protiv bubuljica? Samo ih treba “smućkati”. Evo nekoliko predloga:

– Maska od belanceta i par kapi limuna – Sa ovom maskom ne možete pogrešiti. Sve što treba da uradite jeste da umutite belance, iscedite koju kap limuna i nanesete na lice. Držite nekih 15 minuta i rezultati će po skidanju maske biti vidljivi. Lice će biti zategnutije i belje, a ujutru će se bubuljice smanjiti i pore će biti skupljene.

– Maska od aspirina i meda – Ovde vam je potrebno 3–4 tablete aspirina ili jedna kesica u prahu, malo vode i malo meda. Aspirin je poznat po tome što ima salicilnu kiselinu u sebi, a salicilna kiselina je jako dobra u borbi protiv bubuljica, smirije upalne procese i samim tim crvenilo.

Prirodne maske za problematicnu kozu Prirodne maske za problematičnu kožu

Izaberi svoju prirodnu masku za lice

– Maska od kvasca i mleka – Kvasac je poznat po tome što je bogat vitaminom B, a za nečistu kožu važi da nema dovoljno vitamina B, tako da je maska od kvasca pun pogodak! Za masku je potrebno pola kvasca i malo mleka, umutite i nanesete na kožu. Držite nekih 20 minuta i isperete.

– Maska za lice od gline – Glina je poznata po svojoj lekovitosti. Za masnu i nečistu kožu se koristi zelena glina, koja skuplja pore, obnavlja kožu, smiruje upale i uz redovno korišćenje “pegla” ožiljke.


Ana Vukosavljević je autor bloga Beauty stuff by Ana, student Pravnog fakulteta. Iako se nada uspešnoj advokatskoj karijeri, njena najveća ljubav je kozmetika.

 

Comments