Tamni krugovi ispod očiju su problem stresne svakodnevice. Nezdrava i nepravilna ishrana može biti važan uzrok stvaranja podočnjaka. Nedostatak sna je svakako najveći krivac ove pojave, ali mnogi imaju podočnjake zbog genetskih predispozicija. Da biste efikasno uticali na ovaj problem morate biti uporni i mnogo pažnje posvetiti izboru preparata kojima tretirate deo ispod očiju. Ovaj deo lica je veoma osetljiv i zato treba biti dosta oprezan. Koristite ono što nam priroda nudi i naučite nekoliko prirodnih lekova da biste sprečili ili umanjili ovu pojavu koja narušava vaš izgled.

Krastavci su odličan antioksidans koji podstiče cirkulaciju kože i najbolji je lek u borbi protiv podočnjaka. Držite svež krastavac u frižideru pet do deset minuta, a zatim isecite dva koluta koje ćete staviti na oči. Držite oko deset minuta i malo odmorite. Odličan je i sok od krastavaca koji možete napraviti tako što ćete u sokovniku ili blenderu iscediti jedan krastavac. Naneti sok na tufere i staviti ih na oči. Ovaj tretman ponavljajte svako jutro ili veče, sve dok ne osetite poboljšanje.

Krompir je povrće koje utiče na pigment kože i osvetljava tamne kolutove. Procedite sok od jednog svežeg krompira i umočite u njega tufere. Na očima držite ovaj starinski lek oko 20 minuta i osetićete razliku već nakon par tretmana.

Različak koji se negde naziva još i zečina ili vasiljak, vrsta je biljke od čijeg čaja možete napraviti preparat za uklanjanje podočnjaka. Kuvajte nekoliko cvetova i listova različka u 250 ml vode, oko deset minuta. Ostavite čaj da se ohladi i namočite tufere, da biste ga naneli na oči. Koristite preparat jednom dnevno. Imaćete sličan efekat ako kupite i gotov preparat od ulja različka u apotekama.

nega Prirodni lekovi za tamne krugove ispod očiju

Tamni krugovi ispod očiju problem su stresne svakodnevice

Mleko u prahu i med u savršenoj kombinaciji izuzetno su blagi i efikasni. Pomešajte jednu kafenu kašiku meda i jednu kafenu kašiku mleka u prahu, pa ovu smesu utapkajte na tamne kolutove. Držite ih tako 15-20 minuta.

Čaj od kamilice ili neki drugi u filter vrećicama brzo je rešenje za vaše podočnjake. Skuvajte čaj u vodi, zatim vrećice ostavite u frižideru i hladne nanesite na oči. Ovo treba da radite često, da biste osetili poboljšanje.

Kockice leda će odlično stimulisati cirkulaciju krvi ispod očiju. Mada, ovde morate voditi računa da kockice leda ne stavljate direktno na podočnjake. Možete ih umotati u gazu ili neku pamučnu krpicu i tako staviti na kolutove na oko deset minuta.

Pored ovih prirodnih lekova u borbi protiv podočnjaka, pomoći će vam i ishrana bogata gvožđem i vitaminima. Unosite što više mesa, mlečnih proizvoda, voća i povrća i pijte oko dve litre vode svaki dan. Na ovaj način postići ćete savršenu hidrataciju i održavati zdravlje kože, ali i kompletnog organizma.


Ana Savić je blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Studira i živi u Beogradu, ima 22 godine. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Pored toga uvek teži da napreduje u oblasti jezika, učestvujući na različiztim kursevima i seminarima. Pratite Anu na Google Plus-u. Saradnik je na stranici Kako napraviti

Comments