Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Prirodno stilizujte stepenastu kosu

Prirodno stilizujte stepenastu kosu

Stepenasto šišanje pomaže mnogo kada želite da odmorite kosu od raznih pomagala za stilizovanje. Zaboravite na prese za kosu, fen, figaro ili bilo kakve druge aparate koje koristite često i naučite nekoliko jednostavnih metoda za oblikovanje frizure koji je neće oštetiti.

Pletenica Prirodno stilizujte stepenastu kosu

Najjednostavnije rešenje

Pletenice

Dok uske pletenice mogu oštetiti kosu, naročito kada je mokra, lagane pletenice joj daju teksturu bez neprijatnog lomljenja kose. Nanesite malo kreme za oblikovanje ili laka za kosu na vlažne vlasi bez prethodnog raščešljavanja.

Ispletite dve pletenice, po jednu sa svake strane, olabavljene na početku ali zategnute pri kraju. Raspletite ih onda kada je kosa skoro suva i prstima oblikujte talase do savršenstva. Možete iskoristiti još malo laka za kosu ili pene dok ih oblikujete.

Krpice Prirodno stilizujte stepenastu kosu

Stara škola

Lokne

Ako želite dobro oblikovane lokne a nemate viklere pri ruci, probajte staru školu koristeći metod meke krpice na vlažnu kosu. Isecite stari komad garderobe na trake. Stavite jednu od njih na dnu tankog pramena kose i lagano okrećite ka glavi, kada stignete do kraja vežite čvor kako biste ih učvrstili. Možete ostaviti da vam se kosa prirodno osuši preko noći, ali kada budete skidali trakice nemojte vući prejako da ne biste pokidali i oštetili uvojke.

Punđa Prirodno stilizujte stepenastu kosu

Za postizanje romantičnog stila

Upotreba čarape

Koristite jednostavnu čarapu da poboljšate talase na vašoj stepenastoj kosi. Isecite deo za prste i smotajte je dok ne dobijete savršen krug. Vežite kosu u visoki rep a zatim ga provucite kroz otvor na čarapi. Ušuškajte krajeve kose ispod, i krenite da okrećete čarapu dalje prema temenu, sve dok ne dobijete slatku punđu. Držite frizuru preko noći, a ujutru kada uklonite čarapu imaćete lepu talasastu kosu.


Jovana Jovović studira novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije, piše kratke priče i beleži citate i omiljene delove iz knjiga koje čita. Možete ih pronaći na njenom blogu. Obožava Beograd, voli Novi Sad i uvek se vraća u Bar. Leto ne može da zamisli bez mora.

Editors choice