Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Vrlo je verovatno da si ti ovaj proizvod izostavljala iz svoje makeup rutine, a profesionalcima je on najvažniji. U pitanju je prajmer. Da li si čula za njega i da li ga koristiš?

Šminkeri vrlo dobro znaju koliko teška šminka na licu škodi koži i koliko je teže započeti šminkanje, ako pre toga nije naneta zaštita na njega. Baš tome i služi prajmer. Ovaj nevidljivi sloj, koji treba da naneseš pre šminkanja će zaštiti tvoju kožu i biće odlična podloga zbog koje će tvoja šminka duže opstati na tvom licu. Pored toga, prajmerom ćeš i popuniti pore, neutralisati bore, prekriti ispucale kapilare, crvenilo, pa čak i akne.

Koje vrste prajmera postoje?

Najčešće prajmere možeš pronaći u obliku gela, seruma i u prahu. Postoji veliki broj vrsta prajmera za lice, a takođe postoje i prajmeri za oči i usne.

Prajmeri za popunjavanje pora i bora

Prajmeri na bazi silikonskih polimera idealni su za popunjavanje proširenih pora i vidljivih bora, kao i za postizanje glatkoće lica. Ovi prajmeri obično u sebi nose naziv poreless.

Wannabe ¸1 Profesionalni šminkeri ne mogu bez njega zamisliti šminkanje, a ti?

Ako imaš masnu kožu prajmer je obavezan!

Masna koža je sklona presijavanju, naročito na T zoni lica, koju predstavljaju tvoje čelo, nos i brada. Posebni prajmeri za masnu kožu sa mat efektom držaće pod kontrolom to presijavanje na tvom licu i biće ti mnogo lakše nanošenje ostale šminke. Na ovaj način prajmerom ćeš ujednačiti ten, umanjiti sjaj i koža će ti biti glatka i blistava.

Prajmeri za problematičnu kožu

Ukoliko imaš problematičnu kožu onda verovatno vodiš borbu sa aknama i bubuljicama. Pored toga što je bitno da koristiš odgovarajući puder za prekrivanje akni, namenjen isključivo za problematičnu kožu, jako je bitno i da koristiš odgovarajući prajmer. Prajmeri koji spadaju u ovu grupu su obično specifične zelene boje.

Prajmeri za suvu kožu

Ovi prajmeri moraju biti namenjeni za zadržavanje vlage i ublažavanje suvoće kože lica.

Kada i kako se nanosi prajmer?

Prajmer se nanosi pre tečnog pudera i obavezno nakon hidratantne kreme. Ne zaboravi da je hidratacija kože uvek prvi korak. Nanesi ga jagodicama prstiju i utrljaj ga na lice ravnomerno, blagim, kružnim pokretima. Kada ga naneseš, sačekaj oko tridesetak sekundi pre nego što naneseš tečni puder.

Sada kada znaš sve benefite prajmera, sigurni smo da će postati neizostavan deo i tvoje rutine šminkanja.

Editors choice