U utorak, 29. novembra, završena je četrdeseta po redu Beogradska nedelja mode. Ovog puta nagrade najboljim učesnicima uručene su u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Okupljenima se najpre obratio generalni direktor Beogradske nedelje mode, Nenad Radujević, koji se zahvalio partnerima i dizajnerima, a potom je usledilo proglašenje najboljih kreatora, revija, kolekcija, digitalnih prezentacija i manekena.

nagrada za najboljeg mladog dizajnera 1 Proglašen najbolji mladi kreator Beogradske nedelje mode

Nagrada za najboljeg mladog kreatora, Textil Young Designer Award, dodeljena je Ani Trošić Trajković za kolekciju “Irregular polygons”, jer kolekcija ima elemente vodećih svetskih trendova koji se tiču boja, konstrukcija i detalja.

nagrada za najboljeg mladog dizajnera 2 Proglašen najbolji mladi kreator Beogradske nedelje mode

Anina kolekcija za jesen-zimu 2016/17. inspirisana je radom američkog umetnika Frenka Stele i prožeta je geometrijskim formama u kroju i konstrukciji. Materijali su dodatno dizajnirani štampom i vezom elemenata preuzetih sa Stelinih slika, tako da je rezultat jedna vesela igra eksplozivnih boja i dinamičnih formi.

nagrada za najboljeg mladog dizajnera 3 Proglašen najbolji mladi kreator Beogradske nedelje mode

“Pripala mi je izuzetna čast da dobijem ovu nagradu i iskreno sam je priželjkivala. Ljubilarni Belgrade Fashion Week je okupio veliki broj mladih i talentovanih dizajnera i verujem da je ova odluka bila težak zadatak. Za mene je ovo potvrda da sam na pravom putu i da ne lutam, da je to čemu težim u svom modnom izrazu prepoznato kao kvalitet od strane ljudi koji su kompetentni. Nagrada mi je veliki podsticaj za dalji rad, ali i obaveza da u narednim kolekcijama opravdam ovo značajno priznanje koje mi je pripalo.”

nagrada za najboljeg mladog dizajnera 4 Proglašen najbolji mladi kreator Beogradske nedelje mode
Comments