Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u Operi i teatru Madlenianum, po trinaesti put dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, drugu godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija.

Cvet uspeha za žanu zmaja 2019 e1573134002829 Proglašene najbolje preduzetnice i rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji

Titulu “žena zmaj“, ove godine je ponelo 10 preduzetnica od 23 nominovane iz cele zemlje. U kategoriji Najevropskija ženska firma nagradu su dobile Katarina Obradović vlasnica preduzeća “Be You Technology” d.o.o. iz Beograda i Sanja Jakovljević, vlasnica preduzeća “Beorol Prima” d.o.o. iz Beograda. Komisija je odlučila da osam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja u kojima su postigle zapažen uspeh.

I ove godine profili nagradjenih kandidatkinja u glavnim kategorijama priznanja za Ženu zmaja, govore o tome da se jedino inovacijom i kvalitetom može biti konkurentan i izaći na zahtevno inostrano tržište – rekla je predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, i dodala – A po tome što je broj prijavljenih udvostručen u odnosu na prethodnu godinu, i što su kompanije koje su se našle u finalu izuzetno kvalitetne, možemo primetiti da se priznanje za Rodno najsenzitivniju kompaniju pozicionira kao prestižno i poželjno među  velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN WOMEN), sa posebnim fokusom na najbolje modele uključivanja žena u lance dobavljača. Verujemo da ovom nagradom podstičemo i druge kompanije da slede svetle primere onih koji u svom poslovanju primenjuju najviše standarde rodno senzitivnog poslovanja – izjavila je dr Sanja Popović Pantić, nakon uručivanja priznanja Rodno najsenzitivnija kompanija za 2019. godinu, kompanijama Rudnik i flotacija Rudnik d.o.o. iz Rudnika i Avon Srbija. Drugo mesto dele Banca Intesa Beograd i Vip mobile d.o.o.  a treće UniCredit Bank Srbija a.d. i MOL Serbia d.o.o.

Sanja Popovic Pantic predsednica UPZ e1573134071822 Proglašene najbolje preduzetnice i rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji

Manifestacija se i ove godine održava u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ, Evropskom  investicionom bankom (EIB), a novost je da ovogodišnjem događaju  važnu podršku pruža i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID u okviru WE Founders projekta kojim rukovodi IMPACT Hub iz Beograda. Cvet uspeha i ove godine ima institucionalnu podršku  Ministarstva privredeEvropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a korporativni partner je kompanija Vip mobile, zajedno sa neizostavnom podrškom firmi članica Udruženja poslovnih žena, kao i ostalih prijatelja manifestacije i medijskih partnera.

Udruženje poslovnih žena Srbije postoji i  kontinuirano radi na  podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije, već 21 godinu. Za sve ove godine Udruženje se može pohvaliti sa 145 realizovanih projekata,  5600 žena koje su prošle kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, 900 članica širom Srbije i 134 žene koje je podstaklo na dalje uspehe odajući im priznanje za njihov rad kroz nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja.

Olivera Popovic potpredsednica Udruzenja obracanje e1573134092572 Proglašene najbolje preduzetnice i rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji

 

Editors choice