Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Proleće na stolu

Proleće na stolu

Proleće je jedno od najlepših godišnjih doba. Period kada se priroda budi, a često i mi sami iz “zimskog sna”.Vreme kada najčešće planiramo neke nove početke i promene. Dani postaju duži i topliji, a vreme sve lepše. Idealna prilika da se prepustite bojama i da ih slobodno koristite u svom domu. Ovo je i prilika da osvežite i oživite vaš dom sa malo prolećne čarolije. Zato odaberite cveće ili cvetne motive. Cveće će oplemeniti svaku prostoriju, a u zavisnosti od toga šta želite da postignete može stvoriti razigranu atmosferu ili neku romantičnu.

Svaki prostor i kutak u vašem domu možete dekorisati cvećem, a mi smo za vas izdvojili par ideja za dekoraciju stola u prolećnom duhu. Takođe vaše cvetne dekoracije možete dopuniti i drugim detaljima poput korpica sa uskršnjim jajima za one koji vole i praznuju ovaj praznik ili ukrasnim svećama. Prepustite se mašti i uživajte. Za one koji ne vole pravo cveće, što je zaista šteta, postoji bezbroj drugih načina kako da proleće uvučete u svoj dom, kao recimo cvetni motivi na jastučićima. A u slučaju dekoracije stola možete odabrati cvetni stolnjak ili nadstolnjak, zatim tome možete dodati salvete sa cvetnim motivima, šolje i tanjire, izbor je zaista veliki. A oni vešti mogu napraviti zanimljive cvetne dekoracije od papira ili tkanina.

Postavite svoj cvetni aranžman na sredinu stola kao glavni ukras. Preskočite već gotove aranžmane u cvećarama i sami napravite svoje, a za bolji učinak poslažite aranžmane u različite posude, a posude na stalak za mafine recimo. Dobićete veoma lep ukras na stolu

Cvetni aranzman Proleće na stolu

Umesto klasičnih i osnovnih belih salveta možete se odlučiti za neku boju koja suptilno prati vaš cvetni aranžman. Ovde je upotrebljena limeta zelena u kombinaciji sa belom bojom. A nije odabrano ni posuđe klasičnih formi već porculansko sa nežnim cvetnim motivima. Izbor je samo vaš.

Cvetna solja  Proleće na stolu

Ako već ramišljate o Uskrsu, ispunite male korpe ukrasim bombona jajima ili čokoladnim zečićima. Ne samo da će to biti prijatno iznenađenje za vaše goste već i lep dodatak vašoj dekoraciji. Umesto klasičnog i najčešćeg postavljanja na sredinu stola, vi vaše male košare postavite pored svakog tanjira. A ako želite dekoraciju za neku drugačiju priliku u male korpe stavite sveće.

Aranžiranje cveća ne mora da bude komplikovano. Jednostavno odaberite tri cveta u komplementarnim bojama i oblicima. Uklonite lišće koje bi padalo ispod vodene površine da vam ne bi smetalo i stavite cveće u vazu tako da bude par santimetara iznad ruba odabrane vaze. Da bi vam aranžman duže trajao podsecite krajeve i menjajte vodu svakih par dana. Tipično, većina aranžmana trajaće oko nedelju dana ili dve.

Korpica sa jajima  Proleće na stolu

Konačan rezultat je pred vama. Prepustite se mašti i kreativnosti. Živelo proleće.

Prolecna dekoracija konacno Proleće na stolu

Izvor fotografija: hgtv.com


Ivana Aćimić 

Editors choice