Mnogo toga se predviđalo za prolećnu sezonu. I tačno je da je sve nekako stalo zbog aktuelne situacije, svi mogući modni događaji su odložene, tako da inspiraciju možemo jedino pronaći na Instagramu i na instagram nalozima influnserki, kao i modnih brendova. Mada su, istini za volju, mnogi brendovi usmerili svoje snage na promociju odgovornog ponašanja u vezi sa koronavirusom, tako da se čini da je u jednom trenutku, što je sasvim i logično, moda bila u sasvim drugom svetlu.

Isto tako, osećamo da se sve polako budi. Opet. Iz dugog izolacionog i karantinskog sna ustajemo i pripremamo se da ponovo izađemo u svet. Jel to samo kod nas ili ni mi još uvek nismo svesni kako to da odjednom više ne nosimo jakne i čizme, već sada treba u patikama da izađemo. Nije bilo jasnog prelaza, prespavali smo taj prelaz. 

Jasno ti je da nakon karantina moramo da izaberemo neke haljine koje nas ne stežu, koje su lepršave, u kojima se jednostavno osećamo slobodno. Nećemo da produbljujemo ovu temu, znaš ti u čemu je tačno stvar. Evo nekih naših predloga haljina, koje su trenutno u trendu, a koje se uklapaju u naše želje i mogućnosti:

Puf rukavi 

Iz sezone u sezonu sve više i više dominiraju i pokušavaju da pronađu originalne načine da se sasvim izraze. Obožavali smo ovaj trend prošlog leta, ali smo ga primetili i na nekim prethodnim revijama. Brendovi koji su mu se priklonili su i: Valentino, Khaite, Mara Hoffman. U ovakvim haljinama se zaista osećaš dobro, zato što su uglavnom šire, a pritom daju taj neki momenat elegancije koja je dobra i što je najvažnije – ne šire te, iako bi to bilo sasvim logično. Ne samo da ne šire, već čine da izgledaš prilično kul.

Minimalizam ponovo dominira 

Kada ne znaš šta da obučeš, uvek je najbolje igrati na kartu minimalizma. Jednostavnost u nekim situacijama može da deluje veoma skupo, tj uglavnom jeste tako. Bottega Veneta je brend koji je definitivno proslavio minimalizam na sasvim drugačijoj osnovi. Siluete haljine i haljine jednostavnih boja i dizajna su ono što ćemo definitivno nositi ovog proleća i što je najvažnije što ćemo najlakše moći da kombinujemo.

Izrezane haljine 

Govorimo o haljinama koje su takvog kroja da su sečene na čudnim mestima. Verovatno si primetila da ih sve više i više influnserki nosi. Uglavnom ove haljine jesu predodređene za letnje mesece, ali uz malo truda od nju možeš da iskoristiš i za ove pred letnje mesece i može biti kao savršena priprema. Viđali smo ovakve haljine sa specifičnim izrezanim detaljima na revijama brendova Gucci i JW Anderson. 

Comments