5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Prolećni studentski bal

Prolećni studentski bal

Ne tako davno, u svečanim dvoranama Belog dvora održan je bal koji je najistaknutije studente univerziteta zemlje zvane Srbija pretvorio u dame i gospodu koja su, odeveni u raskošne haljine i elegantna odela, celo veče plesali uz romantičnu, klasičnu, evergrin muziku i džez.

Kroz gvozdenu kapiju dvora prošla sam u lepršavoj, svilenoj haljini i svetlucavim cipelicama, pod ruku sa mojim pratiocem u sivom sakou i leptir mašni, željna da doživim svoje prvo balsko iskustvo.

Dobra vila zvana SKONUS (Studentska konferencija univerziteta Srbije) je zaslužna za ovo magično veče koje je podsetilo sve nas prisutne na lepe manire, tradicionalne vrednosti i zabavu kakva je u prošlim vremenima bila najcenjenija.

studenti plesu valcer Prolećni studentski bal

Valceri nisu rezervisani samo za filmove

Bal nije potpun ako na njemu ne prisustvuje i neki član kraljevske porodice, pa je tu bio i Nj. K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević koji je držao govor u kom je istakao važnost pružanja što boljih uslova za obrazovanje mladih u Srbiji. Nakon velikog aplauza je sa suprugom princezom Katarinom zaplesao engleski valcer i otvorio bal uz prelepu melodiju pesme “Moon river”.

Svečanost je bila humanitarnog karaktera, te smo rado dali koju dragocenu novčanicu za izgradnju Lokalnog inkluzivnog centra “Mesto susreta” čiji naziv nosi i događaj – kako bi simbolizovao i okupljanje studenata.

Mermerni pod u vidu šahovske table bio je pun plesnih parova do kasno u noć, a atmosferu su upotpunili mladi kadeti u uniformama koji kao da su izašli iz romana “Gordost i predrasude”, samo je falila vragolasta Lidija (Lydia Bennet) da se pojavi i usklikne: “Oh, oficiri”! Moj gospodin Darsi (Mr. Darcy) je rado zauzeo mesto na podijumu i okretao me u ritmu laganih, akustičnih melodija modernih pesama.

mladi kadeti plesu u belom dvoru Prolećni studentski bal

Ples u dvoje

Sve je bilo bajkovito, od velike terase po kojoj je šetalo stotinu lakovanih cipela i vuklo se mnoštvo dugih, zanosnih haljina, pa do pozlaćenih fotelja u salonu u kojima su se odmarale besprekorno sređene, mlade damice.

Napustili smo bal pre ponoći kako čarolija večeri ne bi nestala, a cipelicu nisam zaboravila pri izlasku na crvenom tepihu obasjanom svetlošću sveća koji nas je vodio nazad u svakodnevicu kojoj nedostaje više ovakvih lepih trenutaka.


Katarina Mitrović studira biologiju, a slobodno vreme troši na putovanja, umetnost, fotografiju, modu, knjige, filmove i diskusiju o istima. Želi da proputuje svet, uvek bude zaljubljena i da sazna što više zanimljivih činjenica i iskusi sve što život pruža i da o tome piše. Omiljeni citat je od Oskara Vajlda: “Većina ljudi je neko drugi. Njihova mišljenja su tuđa mišljenja, njihovi su životi mimikrija, njihove strasti citati.”

Editors choice