Kada je reč o jaknama i kaputima, ne postoji ništa lepše od onog trenutka kada je dovoljno toplo da se “oslobodimo” naše perjane jakne ili teškog kaputa, i zamenimo ga za nešto novo, laganije i atraktivnije!

A to nešto je – trenč mantil!

Ovog proleća trenč mantil se smatra najvažnijim komadom svakog garderobera. Od vojvotkinje od Kembridža, Kejt Midlton do rijaliti zvezde Kim Kardašijan Vest, trenč je uvek “u pripravnosti”. Bilo da izabereš klasičnu verziju mantila u crnoj, teget ili beloj boji ili se odlučiš za mantil sa printom, trenč će svakom autfitu dati sofisticirani look!

MaxCo 2 2 1 Prolećni trendovi: Kako da stilizuješ novi trenč mantil

Ove sezone, međutim, dizajneri su na modnim pistama predstavili “updejtovanu” verziju trenč mantila – takozvani trench 2.0. Široke, pomalo oversize siluete, deblji kaiševi za vezivanje oko struka i lagani materijali, su ključni detalji ovog “rekonstruisanog” modnog klasika i čine da “novi” trenč bude komad koji ćemo želeti da nosimo od jutra do večeri, u svakoj prilici!

Kako bi i ti spremno dočekala proleće, pronašli smo idealan trenč mantil za tebe brenda Max&Co, a u nastavku ti otkrivamo kako da ga stilizuješ za look koji je pogodan za kancelariju, ali i za šetnju gradom ukoliko ga upariš sa zanimljivim papučama!

MaxCo 1 2 2 Prolećni trendovi: Kako da stilizuješ novi trenč mantil

Kada osmišljavaš autfit, kombinuj maksimum tri boje za najbolji efekat. Mi smo birali pantalone koje su u istoj boji kao i trenč mantil, dok je ceo autfit dodatno istaknut majicom i aksesoarima u teget, odnosno crveno-narandžastoj boji.
MaxCo 3 2 1 Prolećni trendovi: Kako da stilizuješ novi trenč mantil

Naravno, ni jedan trenč mantil look ne bi bio kompletan bez naočara za sunce, a za klasični holivudski look izaberi neki par većeg rama, koji odiše vajbom ’60-tih.

MaxCo 4 2 1 Prolećni trendovi: Kako da stilizuješ novi trenč mantil

I za kraj, tu su i papuče koje se zbog svog zanimljivog izgleda mogu poneti uz razne autfite i u mnogim prilikama. Ovoga puta, uz trenč mantil i široke pantalone, idealno pristaju za jedno casual popodne ili opuštenu vikend šetnju gradom.

MaxCo 5 2 1 Prolećni trendovi: Kako da stilizuješ novi trenč mantil
Comments