Pre nekoliko dana fejsbuk me je podsetio da je prošlo čak dve godine od apsolventske večeri, a godinu dana od proslave pet godina mature. Neću sada da dužim o tome kako vreme brzo prolazi, već ću malo da dužim o maturskim toaletama nekad i sad. Kada sam završila osmi razred osnovne škole, na maturi sam nosila budi bog s nama haljinu koja je doduše bila modernog kroja, ali ne i dezena (ličila sam na kafanski stolnjak!) dok sam za maturu po završetku srednje škole nosila mnogo bolju haljinu (baš sam bila seksi ako smem da primetim) samo što mi je nakit bio malo kritičan, dok sam vrhunac svog mladalačkog modnog izraza dostigla na apsolventskoj večeri – totalno sam izdominirala! E sad. Haljinu sa male mature nikada u životu više nisam obukla, haljinu sa velike mature jesam dok sam mogla (na toj maturi sam bila ekstremno mršava), dok kombinezon sa apsolventske večeri takođe nikada više nisam obukla jer mi je mali, šmrc, i dalje težim tome da skinem tih nekoliko kilograma viška… No, poenta je u tome da za neke ovakve prilike često biramo nešto što nam se na prvu loptu svidi, a kada to važno veče prođe, pitaš se – gde su mi bile oči?!

Srećom, ti, draga devojko, sada živiš u mnogo boljem vremenu nego ja pre nekoliko godina kada internet baš i nije bio toliko zastupljen i korišćen (ko bi rekao da je tako bilo pre desetak godina) pa možeš da pronađeš inspiraciju na milion i jednom mestu u vezi sa tim kakvu haljinu za maturu želiš. I plus, sada je moda takva da haljine koje odabereš kao mogući izbor za maturu lako možeš da nosiš i kasnije, i to ne samo u večernjim varijantama, već i dnevnim. E to je dobra investicija i pametno ulaganje u lični stil!

Na primer. Ako voliš ležerni, romantični, setni boho stil belu haljinu ukrašenu čipkom ili vezom svakako možeš nositi kako na maturi, tako i kasnije, u svim prilikama. Jedina razlika može da bude u odabiru aksesoara i šminke, koji će za matursko veče biti malo formalniji i elegantniji. Kasnije, slobodno možeš da ideš i nenašminkana i sa čupavom kosom, to je sada IN!

haljina 1 #PromInspo: Ove haljine sigurno nećeš nositi samo na maturi i nikad više

Ako voliš jednostavnost, dobijaš 10 dodatnih bodova! Jednostavna haljina, poput ove teget, uz nekoliko detalja se lako može transformisati u haljinu dostojnu crvenog tepiha, a onda nazad u casual letnju haljinicu. Dašak glamura obezbedi crvenim karminom!

haljina 2 #PromInspo: Ove haljine sigurno nećeš nositi samo na maturi i nikad više

Ako želiš da budeš zavodljiva, a ipak suptilna jer je ipak matura, odaberi ovakvu romantičnu haljinicu sa golim leđima. Ovako ona izgleda u dnevnoj varijanti, a za maturu je možeš “osvežiti” sandalama sa visokom potpeticom u nebo plavoj nijansi i nakitom u sličnom, grčkom, plavo-belom stilu.

haljina 4 #PromInspo: Ove haljine sigurno nećeš nositi samo na maturi i nikad više
Comments