Kad prevaziđete početni zanos, ili početne gluposti i opustite se u vezi, osećajući se voljeno i osećajući ljubav, zahtevi odnosa tek počinju. Nećete moći veoma dugo tek tako da plutate u moru ljubavi, ne brodeći nikuda. Naići će periodi dosade, razmirica, nerazumevanja, udaljavanja i ponovnog zbližavanja, ako imate sreće i pameti da udaljavanje ne shvatite i ne postavite kao distancu, nego kao njeno zdravo ogledalo, a to je prostor.

Svakome treba prostor da diše. Da ne odgovara ni na čije zahteve, da se ne prilagođava, da bude sam, da uživa u nečemu što ne deli sa partnerom, nego sa nekim drugim ljudima, ili što i nema potrebu da sa nekim deli.

Lepo je držati nekog u zagrljaju, ali ponekad nam je potrebno da raširimo ruke, jer se tako grli vetar. I da nam niko ne kaže kako se glupiramo i kako treba da čvrsto držimo ono što imamo, da nam ga vetar ne oduva.

Šta on radi kada mu daš malo prostora Šta on radi kada mu daš malo prostora?

Pitanje prostora u vezi je pitanje slobode unutar dogovorenih, a češće, pretpostavljenih okvira, prihvaćenih zdravo za gotovo.

Nemamo svi isti doživljaj slobode i istu potrebu za prostorom. Nekome je potrebno stalno prisustvo partnera, da bi se osećao sigurno i mirno, ustaljena dnevna rutina, makar to bio i boravak u istom prostoru, bez neke posebne razmene i komunikacije. Prijatnost prisustva.

Comments