Svet pametnih telefona je u poslednjih godinu dana postao vrlo zanimljiv, ali u neku ruku i prilično prepun različitih opcija i proizvođača gde se svako od njih bori za svoje mesto pod suncem. Ove godine u februaru, na Svetskom Mobilnom Kongresu (WMC), predstavljeni su najrazličitiji modeli i koncepti od kojih je jedan definitivno vredan pažnje. Reč je o prvom telefonu na svetu koji će se isporučivati sa 3D ekranom, za koji neće biti potrebne nikakve posebne naočare – LG Optimus 3D. Premijera ovog najnovijeg ostvarenja kompanije LG zakazana je za 6. jun, a mi vam ovde prikazujemo do sada poznate činjenice o ovom neverovatnom telefonu.

Slika1 Prvi 3D telefon na svetu Slika2 Prvi 3D telefon na svetu

Ovaj uređaj dolazi sa do sada već standardnim ekranom od 4.3 inča, koji je u mogućnosti da u 3D tehnologiji prikazuje filmove, igre, kao i korisnički interfejs. Pokreće ga Android operativni sistem zajedno sa novim moćnim dvojezgarnim OMAP 4 procesorom koji po performansama daleko nadilazi sadašnje telefonske procesore. Takođe tu su i dve stereoskopske kamere od 5 megapiksela, koje omogućavaju snimanje u 3D u formatu visoke rezolucije, kao i standardna prednja kamera. Unutrašnja memorija mu iznosi 8GB, a naravno moguće je i proširenje u obliku Micro SD kartice kapaciteta do 32GB. Jako nam je žao sto na slikama ne možemo da vam predočimo potpuno 3D iskustvo koje on nudi, ali bar možete da steknete neku ideju o mogućnostima i budućnosti koju ovaj telefon sa sobom nosi.

Slika3 Prvi 3D telefon na svetu Slika4 Prvi 3D telefon na svetu

Miljan Martić je student FON-a, zaljubljenik u tehnologiju i astronomiju, ali i veliki ski-manijak. Uživa u čaši dobrog vina u prijatnom društvu, mirisu vazduha posle kiše i kafi uz obalu reke.

Comments