Na lokaciji Luke Beograd na Dorćolu (ulica Žorža Klemansoa 22), u petak 9. i u subotu 10. maja 2014, dešava se prvi “Cons Project” u Beogradu, koji treba da okupi sve ljubitelje uličnih supkultura. U celodnevnoj zabavi koja će trajati od 16h pa do duboko u noć, planirane su različite aktivnosti, koje zapravo predstavljaju osnovna obeležja uličnog izraza.

consprojectzasajtdan1idan2 Prvi Cons Project u Beogradu

Izuzetno bogati program, koji podrazumeva oslikavanje murala, radionice crtanja grafita, DJ battle, izložbe fotografija street kulture, skate session, očekuje nas tokom ova dva dana. Osim toga, bićemo u prilici da prisustvujemo Beatbox battleu koji će okupiti desetak najboljih domaćih beatboxera, kao što je SickPrime. Jednako zanimljiva biće i radionica muzičke produkcije, koju će voditi uveliko afirmisana imena poput producentskog tima CODEX i Rebel B-a. Pored navedenih aktivnosti, jedna od zanimljivijih svakako je iscrtavanje kendama, koju će raditi domaći street art umetnik Goran Kovačić aka Lock, a kome će se pridružiti Kendama NPS ekipa i demonstrirati umetnost kendama.

Očekuju nas i dve izložbe u okviru galerije koja će biti organizovana na ovom zanimljivom prostoru. Prvog dana će to biti izložba fotografija posvećenih skejtbordingu i BMX-u, autora Milana Babića – Majlana – “Neki drugi ugao”, a drugog dana izložba Marka Todorovića – Tode, “Lepa muka” (fotografije najlepših skejt momenata).

Prvog dana “Cons Project”-a u Beogradu, sve prisutne očekuje premijera filma “Beo 24” – kratkometražnog filma, po ideji Slaviše Živkovića, koji je snimljen za 24 sata u Beogradu, prateći deo ekipe koja je iskoristila 26.04.2014. za bavljenje onim što voli: Street art, beatbox, DJ-ing, breaking, clubbing, skejtbording, BMX, produkcija zvuka.

Biće prikazan i kratki film “Kolos – borba se isplati” – film sa desetogodišnjom rekapitulacijom borske skejt ekipe Kolos i njihove borbe da dobiju skejt park kroz razne akcije, spotove i filmove (“Tilva Roš”, “Korak po korak”).

Janko Po u a Prvi Cons Project u Beogradu

Program:

Petak, 9. maj:

16:00 – Street art

17:00 – Izložba fotografija Milana Babića “Neki drugi ugao”

18:00 – Crtanje po kendamama

19:00 – Break Beatbox

20:00 – Premijera filma “Beo 24”

20:20 – projekcija filma “Kolos – borba se isplati”

21:00 – Beatbox Battle

23:00 – After party (Bege Fank žurka: DJ BKO, Bege Fank (ex Lou Benny) i DJ Mrki

Subota, 10. maj

16:00 – Street art – oslikavanje murala: Junk i Soter

17:00 – Izložba skate fotografija na platnu, Marka Todorovića – Tode – “Lepa muka”

18:00 – Radionica skate photo

19:00 – Skate takmičenje

21:00 – DJ Battle

23:00 – REMIX pobednički mix

00:00 – After party : Back To Bassic (Dubstep // Drum’n’Bass)

– Rebel B (Balkan Dubstep Unit)

– Codex (Metnem)

padre Prvi Cons Project u Beogradu

Ovaj autentični deo Luke Beograd sledećeg vikenda pretvoriće se u svojevrsnu street art oazu, koja će se završavati žurkama.

“Cons Project” je izuzetna prilika da se upoznaju neki od najzanimljivijih andergraund umetnika, koji predstavljaju različite grane street art supkulture, kao što su ambasadori ovog projekta: Janko Počuča (street artist), Čedomir Miljković – BKO (DJ), Milan Babić – Majlan (fotograf), Marko Veljić – Soter (slobodni umetnik), Nemanja Mihajlović – Padre (brejker).

Pre Beograda “Cons Project” je obišao mnoge svetske metropole poput: Los Anđelesa, Barselone, Praga, Berlina, Amsterdama i Njujorka.

Sve informacije o “Cons Projectu” možete naći na sajtu converse.rs.

Comments