Plavi mesec – treći supermesec u nizu – pojava je koja će se ponoviti tek za devet godina i to je pun Mesec u Ribama, koji nastupa 30. avgusta. On neće biti zaista plav, ali biće veći (bliži Zemlji) nego što se inače viđa.

Moćna energija punog Meseca raste tri dana pre mesečeve mene, vrhunac dostiže na dan mene i postepeno bledi naredna tri dana.

Pun Mesec u Ribama sa astrološkog aspekta

Mesec je pokretačka sila u astrologiji, koja simbolizuje naše unutrašnje svetove i emocije. Poziva nas da razmislimo o našem trenutnom emocionalnom stanju i važnim odnosima. Pošto se odvija u znaku Riba, ovaj pun Mesec je vreme za kreativnost, ranjivost i samorefleksiju. Koristeći ovu energiju, možete postati utemeljeniji u svom srcu i duši i usmeriti svoje emocije ka kreativnim projektima poput pisanja, slikanja, crtanja, ili bilo koje umetnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Avgustovski plavi supermesec donosi osećanje da ste više u skladu sa svojim emocijama, maštovitiji, empatičniji. Budite ljubazni prema sebi i drugima i razmislite o tome da provedete više vremena u samoći, kako biste raspakovali sav težak prtljag koji možda nosite.

Kako pun Mesec u Ribama utiče na svaki znak zodijaka

Ovan

Vreme je za pretragu duše. Samoća će vam bti od koristi, dok pun Mesec u Ribama donosi energiju preispitivanja i dubokog promišljanja. Otkrijte šta zaista želite da manifestujete i dajte prioritet odmoru, oporavku i samoći.

Bik

Iako vam zona udobnosti i utešni ljudi mogu pomoći da obradite svoje emocije i da se iscelite, ponekad morate da izađete iz svoje zone komfora i razmotriti različite perspektive. Nemojte se plašiti da progovorite ili da idete protiv struje.

Blizanci

Ne sputavajte sebe i ne dozvolite drugima da vas ograničavaju. Predviđeno je da postignete velike stvari, posebno u karijeri. Ako vas neko koči ili ugrožava vaše granice, držite se svojih uverenja – vi znate šta je najbolje za vas.

Rak

Prihvatite sve delove svog putovanja, čak i kada stvari idu naopako. Ne postoji savršena stvar, tako da ne očekujete da će sve ići baš onako kako ste planirali. Ne morate da počnete iznova svaki put kada napravite grešku ili naiđete na blokadu. Nastavite da učite i istražujete – sve je to deo avanture.

Lav

Vaš zadatak je puštanje – napravite mesta za ono što vam je zaista namenjeno, tako što ćete se osloboditi onoga što vam više ne služi. Komunicirajte autentično – ako govorite svoju istinu, to ne znači da nekog morate izgubiti, ali ako znači, neka bude tako.

Devica

Pun Mesec u Ribama vas podseća da je u redu da povremeno tražite romantiku. Iako ste praktična osoba, s vremena na vreme možete biti uvučeni u fantaziranje i to je u redu. Postupite prema svojim partnerima sa mesta utemeljenosti i razmislite o ponovnom razmatranju starih obaveza.

Pročitajte i ovo: Svaki horoskopski znak ima srećan dan u nedelji – evo koji je vaš

Vaga

Postavite granice. Ovo je sjajno vreme da se ponovo povežete sa sobom i provedete vreme sami. Vaše duhovno i emocionalno zdravlje će imati koristi od samoće i odmora. Nemojte se plašiti da kažete „ne“.

Škorpija

Pratite svoje strasti, poručuje pun Mesec u Ribama. Ne dozvolite da vas strah ili iracionalnost spreči da jurite svoje snove ili da se bavite strastvenim projektima. Šta god da je – radite ono što vam najviše odgovara i verujte svojoj intuiciji.

Strelac

Stvorite osećaj doma – pun Mesec u Ribama vam omogućava da stvorite sigurno mesto, kada se umorite od avantura. Vaš porodični život je usko povezan sa vašim unutrašnjim svetom, koji je spontan i avanturističan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Jarac

Budite nežni prema sebi i drugima. Vežbajte negovanje zone bez osuđivanja, koja vam omogućava autentično izražavanje i dvilje snove. Imajte na umu da sve što možete da zamislite i u čemu vidite sebe, možete i da ostvarite.

Vodolija

Opreznije trošite svoju energiju, upozorava pun Mesec u Ribama. Ne zaslužuju svi vašu punu pažnju i trud. Razmislite šta i ko čini da se osećate najbolje i investirajte u te ljude i situacije. Naći ćete stabilnost kroz poštenu dinamiku davanja i primanja.

Ribe

Pun Mesec u vašem znaku poručuje vam da stavite sebe na prvo mesto. Iako granice mogu delovati grubo, ili čak samoograničavajuće, one zapravo čuvaju vašu energiju za prave ljude i prilike. Poštujte svoje potrebe i kada ste u nedoumici, neka vam intuicija bude vodič.

Plavi supermesec u Ribama može svima doneti preplavljujuće emocije, sklonost ka sanjarenju i kreativnost. Prigrlite tu energiju, prateći svoje srce, radite na umetničkim projektima i povežite se sa voljenim osobama.

Pročitajte i ovo: Da li nam retrogradna Venera vraća bivše partnere?

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments