5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/3

U poslednje vreme u gotovo svakoj industriji, sve češće čujemo da je nešto „eco“ ili barem da bi trebalo da postane, jer je činjenica da nam je potrebno hitno buđenje kada je briga o planeti u pitanju, kao i da se na osvešćivanju zajednice mora raditi konstantno jer smo kolektivno zapali na veoma čudno mesto barem kada je očuvanje Zemlje u pitanju. Konačno, posle godina uništavanja i bahaćenje, Zemlja se sve više posmatra kao ono što jeste: dinamičan, živi sistem sa ograničenim resursima koji moraju da budu zaštićeni na svaki mogući način, a ne eksploatisani.

Uprkos tome, što su nove krpice nešto šta je u top pet stvari koje uvek mogu da nas obraduju, mora se priznati da je oh, ta divna moda druga po redu na listi industrija najvećih svetskih zagađivača, zbog masovne proizvodnje komada koja doseže i neverpovatnu brojku od 80 milijardi godišnje. Visoki zahtevi iz sezone u sezonu, prebrze promene u modnom svetu, i nagomilavanje odeće postali su problem za očuvanje Zemlje, budući da se iz sezone u sezonu gomile i gomile neželjenih komada od materijali koji nisu bio razgradivi, gomilaju na raznim parcelama gušeći zemlju. Svakako, radi se na tome da se takvo destruktivno ponašanje promeni, i odgovorne modne kuće ulažu veliki novac u održivost i menjanje sistema. Ipak, odgovornost je i na pojedincu i svako od nas treba da se zapita koji su to načini da se kupuje i isprati gotovo svaki trend, a da se ne povređuje okolina. Šta je to što bi eko svestan kupac zapravo mogao da uradi?

S jedne, tu su eco friendly brendovi, koji su u porastu, budući da u poslednjih nekoliko godina i mladi dizajeneri, ali i modne kuće koje su nam svojim imenom i te kako poznate, rade na tome da unaprede svoju tehnologiju i proizvodnju. Koristeći organske materijale, etičnu proizvodnju koja ne izrabljuje ljude a kamoli decu, i nove tehnike krojenja u cilju što manjeg otpada, kompanije dovode svoje brendove na čelo promene.
S druge strane, tu je uvek dobri stari vintage. Uz pionire ovog trenda i modne kraljice Holivuda koje sa ponosom ističu da odeću neretko kupuju i u vintage i second hand radnjama, ovaj trend je sve popularniji. U to ime sastavili smo listu najboljih vintage radnji u Evropi. Kao prava fashion devojka, verovatno već imaš svoj okolni shop u kom znaš da ćeš uvek pronaći nešto sjajno, ali zato ako te put nanese u neki od ovih prestonica, ne zaboravi da obiđeš ove vintage hramove.

 

#sodaboutik#fashion#retro

A post shared by SODABOUTIK (@sodaboutik) on

Editors choice