Kada se odlučujete koji ćete grad posetiti u Evropi, sigurno vam na pamet padaju London, Rim i Pariz. Ovo su najpoznatije evropske metropole koje godišnje poseti veliki broj turista. Ako želite da vidite nešto novo, zašto se ne biste odlučili za neki drugi manje poznati evropski grad?

Ima još mnogo mesta koja možete posetiti, a koja će vas prijatno iznenaditi. Od prestonice Letonije do Drezdena!

Valensija, Španija

U poslednjih 20 godina Valensija je postala jedan od najposećenijih kulturnih centara u Evropi. Grad koji je poznat po svojoj istoriji i kulturi, pružiće vam savršen užitak, a moći ćete da uživate i u mediteranskoj kuhinji. Valensija je siguno jedan od najboljih drugih gradova Evrope, jer će vam pružiti odličan provod. Jedna od najposećenijih znamenitosti je “Muzej nauke i umetnosti” koji je urađen u futurističkom stilu.

Velencia Put pod noge Drugi gradovi Evrope Put pod noge: Drugi gradovi Evrope

Riga, Letonija

Prestonica Letonije je grad koji predstavlja spoj novog i starog. U starom delu grada nalazi se katedrala koja je urađena u 13. veku i koja važi za jednu od najznačajnijih evropskih baština. U ovom gradu uživaćete u restoranima, noćnom provodu i arhitekturi!

Riga Litvanija Put pod noge Drugi gradovi Evrope Put pod noge: Drugi gradovi Evrope

Drezden, Nemačka

Ovaj grad nazivaju “Venecijom na Elbi” i poslednjih godina važi za jednu od metropola koja se najbrže razvija. Ovaj grad bio je razoren tokom Drugog svetskog rata, ali je vremenom uspeo da se razvije i postane jedan od drugih gradova Evrope!

Drezden Nemačka Put pod noge Drugi gradovi Evrope Put pod noge: Drugi gradovi Evrope

Bordo, Francuska

Bordo se nalazi u oblasti koja je poznata po dobrom vinu, pa je ono najznačajnije što ovaj grad može da vam pruži, ukus najkvalitetnijeg vina. U njemu ćete moći da razgledate arhitekturu koja je rađena u neoklasicizmu, ali i da uživate u noćnom provodu.

Bordo Francuska Put pod noge Drugi gradovi Evrope Put pod noge: Drugi gradovi Evrope

Birmingem, Engleska

Ovaj grad u Engleskoj zaslužuje da bude na listi drugih gradova Evrope! Grad je bio poznat kao industrijski centar, ali je poslednjih dvadesetak godina postao jedan od turističkih centara Evrope. U Birmingemu moći ćete da posetite neke od najvećih šoping centara, kao i da uživate u arhitekturi ovog grada.

Birmingem Put pod noge Drugi gradovi Evrope Put pod noge: Drugi gradovi Evrope

Mirjana Radojević

Comments