Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

O Kini često slušate u raznim televizijskim programima, ali nekako, retko ko se odluči da tamo otputuje. Oduvek nam je delovala previše daleko i egzotično, te umesto da potrošimo i mnogo novca i vremena za planiranje i da se prosto ne bismo toliko cimali, bolje je posetiti neku drugu zemlju u okruženju.

Ukoliko ovako razmišljate, niste u pravu. Poseta Kini vredi sveg truda i ulaganja.

Evo i o čemu treba da vodite računa ukoliko idete u Kinu po prvi put.

Jezička barijera

Kada putujete po Kini, sigurno da će vam biti teško da se sporazumete sa svima. Čak i danas, kada deca uče engleski u školi od osnovne, teško je naći nekog sa kim bez problema možete komunicirati na engleskom. Zato je bolje da pre posete Kini, odete na časove mandarinskog kineskog, koji se govori skoro u svakom delu Kine.

Obavezno ponesite i rečnik na put i instalirajte aplikacije za prevođenje na svoj telefon. Ono što je pametno imati uvek je vizit karta hotela i mesta koje želite da posetite, kako biste lakše pokazali ljudima gde treba da idete.

93855431 Put pod noge: Posetite Kinu

Ogromna je

Kina je zaista velika zemlja. Ima najviše planine na zemlji, neke od najvećih pustinja, džungli i najveće gradove na svetu. Zato bi vam bili potrebni meseci obilaska da biste samo zagrebali po površini svega onoga što zemlja nudi. Zato, kad krenete na put, bolje izaberite samo jednu regiju koju ćete obići. Šinhuan, ukoliko želite da vidite sela iz dinastije Ming, jezera i planine. Posetite regiju Guangsi, ukoliko želite da vidite pirinčane terase i neverovatnu prirodu pogodnu za duge šetnje i biciklizam. A ukoliko se odlučite samo za Peking, nećete se pokajati, samo da vidite sve znamenitosti ovog grada, biće vam potrebno mnogo vremena.

albumphoto Put pod noge: Posetite Kinu

Proverite vremensku prognozu

Bilo koje doba idealno je doba za posetu Kini, ali kao i kad idete na bilo koji put, važno je da uklopite idealno vreme sa datumom polaska. Generalno, proleće i jesen su savršeni za odlazak.

the great wall beijing Put pod noge: Posetite Kinu

Idite javnim prevozom

Izbegavajte taksije i avione, već idite autobusom, biciklom ili vozom kako biste videli Kinu očima lokalca. Naravno da je lakše ići avionom s jednog na drugi kraj zemlje, ali gde je tu zabava? Njihov javni prevoz nije ni nalik našem i čak je sve bolji iz godine u godinu.

Jedite dok ne puknete

Mnogo je razloga za posetu ovoj zemlji, ali svakako da je jedna od najvećih atrakcija, ukusna hrana. Od doručka, preko ručka, do večere, toliko ima opcija da nećete znati šta pre da probate. Zato probajte sve! Naučite da jedete štapićima i obucite crnu majicu ukoliko niste vešti sa njima! Možete tražiti i viljušku i nož, ali očekujte da ovaj pribor negde i ne dobijete.

Lenka Gatić

Editors choice