5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Nije svako od nas ljubitelj putovanja. Mnogi novac vole da troše na neke druge stvari, a najprijatnije se osećaju da dane provode u svom gradu, eventualno nekad otići na more ili planinu. Međutim, svet je tako zanimljivo mesto, koje nudi toliko toga! Toliko je različitih kultura koje možete istraživati, svedočiti mnogim neobičnim običajima, jesti najukusnija jela i provoditi se na najboljim žurkama širom sveta. Sprečava vas to što mislite da vam za ovako nešto treba mnogo novca? To ne mora biti slučaj.

Sve što treba da znate jeste nekoliko trikova koji će vam pomoći da vam budžet za odmor potraje duže, a samim tim i uživanje u odmoru.

Jedite kao lokalci

U mnogim zemljama možete jesti veoma dobru hranu u kioscima na ulici ili pronaći neke manje popularne restorane u kojima se obično hrani lokalno stanovništvo. Raspitajte se o ovakvim mestima i uživajte u prijatnim obrocima za malo novca.

Boravite u hostelima

Ako želite jeftino da prođete, umesto da odsedate u hotelu, nađite smeštaj u nekom hostelu. Takođe, ovde možete i da upoznate ljude iz drugih zemalja koji se tu nalaze.

Kuvajte u hostelu

Kada tražite hostel, pitajte da li on sadrži kuhinju koju možete da koristite, ako je tako, kupujte namirnice na lokalnoj pijaci i spremajte makar doručak i večeru, kako biste značajno uštedeli.

Nađite besplatne stvari

Svaki grad ima mnoštvo zanimljivih stvari koje možete videti, a za koje vam neće biti potrebna ni para! Ulaz u mnoge muzeje, obilazak znamenitosti i slično, često se ne naplaćuju. Zato se dobro informišite o ponudi grada u koji idete pre polaska.

RisparmioSalvadanaio Put pod noge: Proputuj svet za male pare

Budite fleksibilni sa letovima

Često mnogo jeftinije može ispasti ukoliko uzmete neki let koji podrazumeva presedanje i slilčno. Zato umesto direktnog leta, pogledajte i to da li je polazak sa nekog drugog aerodroma u zemlji u blizini povoljniji.

Razmislite o radnom odmoru

Jedna od odličnih stvari je to što možete dobiti radnu vizu na godinu-dve dana za mnoge zemlje. Tako ćete imati priliku da upoznate dobro zemlju koju ste posetili, a pritom i da zaradite novac za provod i uživanje.

Radite za smeštaj

U ponudi postoji i opcija da radite negde u zamenu za smeštaj i hranu. Na primer WWOOF program, koji se bazira na volonterskom radu na organskim farmama, omogućava boravak na farmama širom sveta na kojima ćete raditi nekoliko sati dnevno u zamenu za smeštaj.

Kauč-surfovanje

Ova mreža obuhvata ljude širom sveta koji nude svoj kauč ili slobodnu sobu putnicima, za džabe! Napravite profil na ovoj mreži i sprijateljite se sa nekim ko će želeti da vas ugosti.

Ne trošite na gluposti

Verovatno ćete doći u iskušenje da potrošite novac na suvenire i slične nepotrebne stvari koje će vam se nuditi na svakom koraku. Pokušajte da se iskontrolišete i ne radite to, kako bi vam više novca ostalo za one važne stvari.

Lenka Gatić

Editors choice