Postoji ceo spisak destinacija o kojima maštamo i koje planiramo da posetimo bar jednom u toku života. I skoro svima je spisak manje-više isti. Na njemu su Njujork, Pariz, Rim, Bankok, Rio de Žaneiro i Tokio. Ovi magični gradovi sa izuzetnom istorijom i kulturom svakako treba da budu na vašoj listi obaveznih putovanja, uprkos tome što snobovi govore da su ova mesta izvikana i da su prepuna turistima koji uništavaju svu čar putovanja.

Ti ljudi prvo nisu ni svesni koliko su srećni i privilegovani da budu na tim mestima, a i sva ta mesta nikako ne bi bila toliko popularna, da se u njima ne nalazi nešto što je vredno videti i ne postoji ni na jednom drugom mestu na svetu.

Dok gledate u plafon u Sikstinskoj kapeli, sigurno vam neće smetati hrpa turista koja se gura, jer takav veličanstven prizor ne možete videti više nigde.

S druge strane, postoje mnoga zanimljiva manje poznata mesta širom planete, koja baš treba da istražite dok ste u svojim dvadesetim godinama. Kad ste mladi i puni energije, ovo su mesta na koja treba da otputujete. Prestonice evropskih gradova i ostale popularne destinacije se neće pomeriti -pa ćete imati vremena da ih posetite i kasnije.

Zanzibar, Tanzanija

Ovo je idealno mesto za odmor u Istočnoj Africi. Ovde se takođe nalazi i “Kameni grad” koji će vas oduševiti.

zanzibar Gde treba da otputuješ ako imaš 20 i kusur godina?
Comments