Mislim da mi nikad neće biti jasno zašto neko ko ima toliko para retko kada putuje i plus, retko kad posećuje ona wow mesta o kojima možeš samo da maštaš ili čitaš u magazinima o putovanjima! No dobro, to je problem za kasnije kada i sama budem sebi mogla da priuštim put oko sveta! Šalu na stranu, putovanja zaista obogaćuju naš život i nas same, a verujem da si to i sama primetila, čak i kada samo po prvi put posetiš obližnji grad. A ako je tako u tom slučaju, zamisli šta tek može da se desi kada otputuješ na potpuno drugi kraj sveta! Od Velikog kanjona Kolorada preko Sahare pa sve do gledanja polarne svetlosti u Norveškoj, ovo su putovanja koja će u potpunosti promeniti tvoj (pogled na) život!

Ryokan

Ryokan je tradicionalna japanska gostionica koja pruža neverovatno iskustvo uživanja u ritualima koji su duboko ukorenjeni u kulturi ove zemlje. Tokom boravka na ovom mestu, imaćeš priliku da isprobaš tradicionalni kimono (yukata), opustiš se u parnom kupatilu (onsen), uživaš u kaiseki specijalitetima i još mnogo toga – potpuno u duhu tradicionalnog Japana. Posle ovako provedene noći, sigurno ćeš se zapitati čemu sve ove savremene pogodnosti i da li su nam uopšte potrebne! Doduše, možda nam sve ovo tako i prija baš zato što živimo brzo i po nekim modernim pravilima koja nam zapravo ne prijaju…

Grand Canyon

Na slici deluje tako grandiozno i prelepo, a zamisli tek kakav je doživljaj gledati Veliki kanjon uživo! U prvi mah, možda će ti se ovo prirodno čudo činiti nerazumljivo, možda čak i ne tako posebno, ali kada malo bolje razmisliš, reč je o dugogodišnjoj geološkoj istoriji koja se na neki način odvija pred tvojim očima! Zaista fascinantno…

Mount Everest Base Camp

OK, niko od tebe ne očekuje da se popneš na sam vrh Mont Everesta, ali ono što možeš da uradiš (i precrtaš sa svoje #bucket liste) jeste penjanje do kampa u podnožju najviše planine na svetu što je svakako samo po sebi veliki podvig! Dobra vest – da bi stigla do kampa u podnožju Mont Everesta, nije ti potrebna nikakva specijalna i profesionalna oprema za planinarenje!

Galápagos Islands

U istočnom delu Tihog okeanu, 621 milju od obale Ekvadora, nalazi se vulkanski arhipelag koji je tako neverovatan, da je inspirisao teoriju evolucije Čarlsa Darvina! Danas, Galápagos ostrva nastavljaju da privlače naučnike, entuzijaste i obožavatelje divljih životinja koji su u potrazi za jedinstvenim #travel iskustvom. Mislim, gde još možeš da vidiš retke vrste poput morske iguane?

Safari

Safari je otprilike svačija prva asocijacija na #travelgoals! Bez obzira na to da li ćeš odabrati Serengeti ili Južnu Afriku, budi spremna na to da ćeš biti svedok neverovatnih prizora slonova koji zastajkuju kako bi popili malo vode i osvežili se, dok leopardi jure gazele kroz savanu…

Tuscany

Valovita brda, maslinjaci, vinogradi, bajkoviti dvorci – to je Toskana! Iako je Francuska možda najpoznatija po vinima, ova italijanska regija ti može pružiti možda još i bolji ugođaj i doživljaj omiljenog pića, naročito kada se ti ukusi spoje sa magičnim prizorima. Verujem da je sa ovog spiska ovo trenutno najrealnija opcija, ali hej, od nečega se mora krenuti!

Antarctica

Ponekad moraš otići daleko od svoje kuće da bi pronašla sebe. Ovo bi možda mogao biti najbolji slogan koji bi se odnosio na najjužniji kontinent! Naravno, ovo ledeno prostranstvo nije gostoprimljivo niti svakoga privlači da vidi sav taj sneg i led, ali moraš priznati da Antarktik ipak ima ono nešto što te neodoljivo privlači. Možda je to činjenica da ovako nešto uopšte ne možeš ni da pojmiš da postoji, a kamoli da odeš na krstarenje tom regijom! Pa ipak, zanimljivo je videti pingvine u svom prirodnom staništu, zar ne?

Great Barrier Reef

Zauzimajući prostor od 1429 milja, Veliki koralni greben čuva titulu najvećeg živog bića na Zemlji. Iako zapravo vreba ispod površine, mnoštvo korala, živopisnih riba, mekušaca, kitova, delfina, morskih zmija i kornjača čini ovaj ekosistem koji izaziva strahopoštovanje, nezaobilaznim na listi svakog ronioca! Doduše, i spolja izgleda jednako fascinantno!

Comments