Dugo očekivani odmor onaj  ko je u mogućnosti provešće na nekom putovanju vozom, autobusom, avionom ili automobilom. Ono što treba imati na umu je da će putovanje zahtevati dugo sedenje u istoj poziciji dok se budete približavali vašem mestu za odmor iz snova. Ipak, ono što je sjajno u putovanjima je da, ma koliko bila “neudobna”,  ipak su sama po sebi praznik. Upoznajemo nova mesta, predele i ljude i svakako želimo da sebi, a i drugima, ostavimo najbolji mogući utisak. Evo nekoliko saveta kako da sa putovanja stignete sveže i odmorne i odmor započnete sa stilom.

Spakujte se pametno

Trendi torba ili jedan kofer na točkiće biće dobar izbor. Najbolje je što su modeli istih sve atraktivniji, pa možete izabrati onaj koji najviše odgovara vašem ukupnom stilu. Poznato vam je sigurno da žene pakuju sve što im padne pod ruku uz onu čuvenu “možda će mi zatrebati”, ali da ne bi na putovanju završili zatrpani torbama i kesama i sa punim rukama, izaberite kofer koji je dovoljno velik ( ali ne i prevelik) da bi u njega stale sve one potrepštine koje su vam zaista neophodne za put.

Jednostavna šminka

Previše šminke može učiniti da se ne osećate prijatno, što svakako nije poželjno na dugim putovanjima. Ukoliko baš  ne možete izbeći šminku, malo maskare, kreme za lice i balzama za usne biće sasvim dovoljno. Ukoliko ste se probudili umorni jedan od neophodnih detalja za put su i naočare za sunce koje treba da nosite sa sobom. Velike i tamne, sjajno će sakriti umor u očima ali i dati instant glamur vašem putovanju.

Prava garderoba za putovanje

Birajte komotne i udobne stvari – farmerke, majica i jedan mali džemper ili jaknica idealni su za putovanje. Džins se nikad ne gužva i u trendu je ma gde se zaputili. Ešarpa ili šal upotpuniće ceo izgled i odati utisak elegancije i stila. Međutim, ako putujete više sati birajte odeću koja ima elastina. U tom slučaju dobar izbor su i neke udobne pantalone ili trenerka, ako ste više sportski tip.

Udobna obuća za put

Patike ili baletanke se sjajno uklapaju uz džins i veoma su udobne, što je najbolja preporuka za početak. Izbegnite otvorene cipele, jer mogu biti neudobne, može vam biti i hladno, a štikle svakako da nisu najbolja preporuka, sem ako ne želite da dođete natečenih zglobova i sa žuljevima stečenih vukući prtljag za sobom.

Slika 1109 Putujte sa stilom

Započnite odmor sa stilom

A šta sa kosom?

Kosu operite noć pred put. Nemojte dozvoliti da vam se kosa u putu suši.  Jaka glavobolja je najmanje što želite da priuštite sebi dok putujete. Tokom putovanja najbolje da vam je kosa puštena ili, ako ipak ostajete pri ideji da imate vezanu kosu, niski rep je dobro rešenje. Važno je da vam bude udobno i prijatno, pa vam ne savetujemo da na put polazite sa nekom zahtevnom frizurom.

Putujte u boji!

Kofer sa živopisnim printom, kaput u jarkoj boji  ili neobična boja kosa odličan su izbor ako ne želite da se izgubite u moru crnih i sivih kofera na velikom aerodromu.

Slika 279 Putujte sa stilom

Putovanje se može pretvoriti u pravu avanturu u kojoj ne moramo sve držati pod kontrolom. Ipak, neke stvari ne treba prepuštati slučaju

Pripremite kožu za put

Kožu treba negovati u skladu sa tim kuda putujete. U sezoni letnjih odmora, pretpostavlja se da ćete ići na neko toplo mesto, pa se lagana krema sa zaštitnim faktorom podrazumeva. Detaljno očistite i hidrirajte lice pre puta. Pošto će vam ruke biti prljave od prevoza, izbegavajte direktan kontakt sa licem. U tom slučaju, koristite gel za dezinfekciju ruku i neka vam pri ruci uvek budu vlažne maramice, voda i balzam za usne.

Srećan put!


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments