#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Vreme je da isprobaš “Fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Računarske igre: Oblast budućnosti

Računarske igre: Oblast budućnosti

Računarske igre ili video igre, sve više su popularne kako među mladim, tako i među nešto starijim generacijama. Sama pomisao na računarske igre u našim umovima razvija čitav niz kreativnih razmišljanja o njihovom nastanku, razvitku i korišćenju. Samim tim, uvek nas zainteresuju da ih bolje i detaljnije istražimo, pa čak navedu na to da počnemo da razmišljamo o kreiranju neke sopstvene računarske, tačnije video igre.

Kako bi se osmislila, kreirala i razvila jedna video igra (koja bi na kraju svog razvitka bila potpuno funkcionalna), potrebno je mnogo toga da se nauči njenom razvitku. Računarske igre, poznatije kao video igre, predstavljaju igre koje se realizuju na personalizovanim računarima, kao i na određenim mobilnim računarskim uređajima. Ovakve vrste igara namenjene su uglavnom zabavi, ali sve je više video igara edukativnog karaktera, namenjene nekoj obuci i sl. Da bi se jedna takva (edukativna ili pak zabavna) video igra razvila, potrebno je pre svega poznavanje ali i primena složenih softvera, kao i korišćenje maksimalnih mogućnosti računarskog hardvera. Naravno, ovo nije sve što je potrebno da bi se došlo do razvitka konačne funkcionalne video igre.

razvoj igara baner Računarske igre: Oblast budućnosti

Naime, potreban je čitav tim stručnjaka za razvoj igara. Svaki član tima koji radi na razvijanju jedne računarske igre, potrebno je da ima odlično znanje iz informatike, odnosno računarkse nauke, da poznaje sve metode razvoja brojnih softvera, ali i da ima znanja iz oblasti informacionih tehnologija. Naravno, jedna video igra nije potpuna i idealna, ako nije grafički lepo osmišljena i urađena. Zato, pored informatičkih, tehnoloških i softverskih znanja, potrebno je znanje i iz oblasti grafičkog dizajna. Tim koji radi na razvoju računarske igre, mora imati ljude koji dobro poznaju i oblast informacionih tehnologija, ali i grafičke dizajnere specijalizovane za video igre.

Industrija razvoja računarskih/video igara je danas vrlo razvijena u svetu (veća od filmske industrije) i pruža velike mogućnosti zapošljavanja stručnjaka u toj oblasti. Razvoj jedne složenije igre može da zahteva čak 50 i više stručnih ljudi, kao i godina rada, te je tražnja za stručnjacima za računarske igre sve izraženija.

Editors choice