Poznavaoci internet prilika prenose da vanzemaljska, onostrana pojava hara njihovom obećanom zemljom. Lagano se virtuelne okolnosti pretaču i na real life. Korisnici društvenih mreža kao zamađijani retveetuju, šeruju, komentarišu, lajkuju, nagađaju, polemišu na temu “Ko je bre sad pa ta Pokojna Mileva”.

Duhovi su među nama, to potvrđuje pomenuta pokojnica, rođena 14. septembra 1918. godine. Twitter je lansirao fenomen koji tweetuje sa onog sveta, čudnim kanalima dotura do nas šarmantno upakovane mozgalice. Cvrkuće oštro o svemu i svačemu, bez cenzure. Čak i klinci dobace “Dabogda ti Pokojna Mileva izbacila na Twitteru da si stigao kod nje”. Kraj.

Pošto je ugostila pokojni pravopis, damske manire pojedinih pevačica, IQ, taman smo pomislili da su i devedesete kod nje, kad stiže obaveštenje od Pokojne Mileve da su vaskrsle. Ne odvaja se od Ejmi (Amy Winehouse) i Vitni (Whitney Houston). Zalupila je slušalicu utisku nedelje, nešto kao Čak Mileva. Ima drugaricu Jelenu Karleušu, druže se na Skypeu, dokazni materijal čitulja. Šibnula nam je istinu u oči, pre smrti u Srbiji nema života. Mudrost uvijena u nevidljive kablove koji nas spajaju sa ovom starom-novom pojavom. Neko bi pomislio “Šta se ložite, to je samo još jedan lažnjak?” Ali ne lezi vraže, ona ima na desetine lažnih profila. Ipak jedna je Pokojna Mileva. Poznaćete je po britkom tweetu ili statusu, čudnom smislu za humor, vulgarnom intelektu i šmekerskom prozivanju. Međutim, ni zamerke ne izostaju. Komercijalna bljuc-bljuc priča, već viđeno. Društvo joj prave Tito, Sloba, Mika Antić i ostala pokojna družina.

foto Radio... Ma ne, Pokojna Mileva

JK i Pokojna Mileva uz kaficu na Twitteru

Najnovija vest udvara joj se Kenedi (John Kennedy) i to sa “prepička si” napredan je i onaj svet, a mi pomislili da se samo ovozemaljski frljaju s tim nekomplimentnim komplimentima.

Upoznala sam je slučajno, videvši da poznaje mog pokojnog dedu Miloja to me je veoma obradovalo, prokomentarisala sam njen tweet i dobila zauzvrat retweet, onda sam kliknula “follow” i od tada upadam u začarani krug koji je skrojila Mileva i to ne bilo koja, već Pokojna Mileva. Na trenutak sam se brecnula na sam opis njenog tTwitter naloga “Vidimo se!” Pu, pu daleko bilo. Elem znatiželja prevagnu i igrica poče da se igra.

Zatekoh sebe kako se kikoćem sama sa sobom, upirem prst na monitor čitajući:

“Nisam ja Ajnštajn, pomešali ste me sa onom štreberkom.” – dokaz da ne da na sebe, ima ona svoj identitet, što bi je mešali sa nekom drugom Milevom. Prepričava svojim virtuelnim prijateljima i neprijateljima povazdan kako se oni “gore” ludo provode, izvinjava se za kišu jer uzrok nisu atmosferske promene i slične konstatacije, jednostavno Ejmi se prepila i saplela se.

Ujedno Pokojna Mileva zbog prevelike gungule, interesovanja medija poziva sve novinare da dođu na Orlovaču, parcelu 233 i da obavezno ponesu buket karanfila. Skromna je. Neke druge zvezde tražile bi minimum hiljadu i jednu ružu. Nakon što je njen pratilac na Twitter postao i Miloš Crnjanski, požalila se na Desankinu ljubomoru. Znači i toga ima tamo u rezidenciji Svetog Petra.

Modira se, doduše ‘aljine pozajmljuje uglavnom za Zadušnice, ne ide da na takav party ode u nečemu što nije Dior, pa da joj se smeju, ipak je ona sada Twitter “star”. Ume da bude drska, uobražena, nafurana pokojnica koja ima kredit, ali ne odgovara. Pa da, u pravu je, može joj se.

Da plete, plete i pošteno oplete. Na njenom nišanu našle su se mnoge zvezde, komete, planete, sazvežđa, ne bira s ovog ili onog sveta. Može joj se. Pakao je inspiriše. A Ikica je jedini zavredio njen odgovor, čak i priznanje da ga obožava. Političari su joj poslastica.

Savet: Kada izađe iz svoj paralelnog sveta i ušeta među nas neka ponese odozgo taj genijalni i britki humor da napaja ovaj pomalo utučen svet. Ako ništa drugo, bar je izmamila osmeh i pokazala da nebitne stvari postanu vrlo bitne u nezgodnom trenutku. Nema para, jak dinar odavno je kod Pokojne Mileve, ali ona je tu, bez brige, da nas obavesti o svemu. Spona sa svetom koji nas svejedno čeka, da se ne bojimo, ona je dokaz da život počinje tek nakon života.

Izvor naslovne fotografije: facebook.com/MilevaHAOS

Izvor fotografije u tekstu: vesti-online.com


Jelena Pavlović je student IV godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, online novinar, pisac u okviru Narodne biblioteke Srbije – savremenih pisaca, autor romana “Tajne robotovog mozga” i istinski opsednuta igrom reči, inspiracije i misterije ljudske duše. Priroda, samoća, život, ljubav, životinje, knjiga su punjači za baterije inspiracije.

Comments