Muša Ki (Musha Cay) – prelepo privatno ostrvo sa tropskim okruženjem, svetlucavim, belim peskovitim plažama, krstalno čistom tirkiznom vodom – nudi prvoklasni smeštaj i poslugu koju ne možete da prebrojite na prste. Dostupno je za vas i dvadeset tri gosta, koje vi izaberete.

Nalazi se na Bahamima i u vlasništvu je najboljeg svetskog iluzioniste, Dejvida Koperfilda (David Copperfield). ”Otkrio sam pravi fenomen. Opalo i poluosušeno lišće u dodiru sa vodom života, ponovo dobija zelenu boju. Isto se dešava i sa polumrtvim bubicama, koje ponovo postaju pune života i zamahuju krilcima”, uverava Koperfild.

Musha Cay Raj u najam   Musha Cay

Nakon što stignete, do ostrva će vas prevesti već organizovani avionski prevoz, dok će po one plašljive doći brodić. Alternativno, za one koji insistiraju na dolasku privatnim avionima, napravljena je avionska pista na susedom ostrvu.

Možete se smestiti u pet vila, koliko postoji na ostrvu. Svaka vila je dekorisana u jedinstvenom stilu – od egzotičnog, preko tropskog do romantičnog, dok je svaka ukrašena predmetima iz lične kolekcije Koperfilda.

Highview je najveća vila i nalazi se na samom vrhu ostrva. Dekorisana je u azijskom stilu, sa površinom od 10.000 kvadratnih metara. Pier house, koja je zapravo koliba, stazom koja se pruža od glavnog ulaza vodi direktno u more. Tu je i Blue Point vila na strmovitijoj strani ostrva, dok je najromatičnija Beach house – kuća pod otvorenim nebom. Pravi izbor za mlade parove i porodice koje mogu da uzmu kuću sa pet spavaćih soba jeste Palm Terrace. Naravno, svaka od kuća poseduje privatnu plažu.

Batleri će obigravati oko vas i na vaš treptaj, biće vam na usluzi. Šef kuhinje će zajedno sa vama i po vašem ukusu, kreirati jelovnik. Uživaćete u svežoj ribi i jastozima, kao i salatama od lokalnih biljaka. Riba će biti toliko sveža, da će je loviti između obroka.

Tokom boravka, gosti mogu da uživaju na bazenu, igraju tenis ili pak golf, voze bicikl, pijuckaju piće u barovima ili uživaju u masažama na plaži, jogi i pilatesu. Za one aktivnije, tu su skijanje na vodi, pecanje, surfovanje, jedrenje i ronjenje. Za one koji nikako ne mogu da pobegnu od posla, tu je i sala za konferencije. Iako ste na ostrvu, ne brinite – nećete biti odsečeni od sveta. Svaki smeštaj ima klimu, dvd plejere, TV SAT i internacionalnu telefonsku liniju, dok vas u večernjim časovima očekuje bioskop na otvorenom.

Pravi luksuz dolazi kada se gosti odluče da iskuse organizovane avanture na ostrvu. Da li ćete odabrati potragu za blagom u pratnji vodiča maskiranog u gusara, Olimpijske igre, detektivske smicalice sa sve laserima i helikopterima, ili ćete se kladiti u trci ribama pod nazivom ”Musha 500” – izbor je samo na vama.

Ako kažemo da je ovaj raj na planeti najluksuzniji privatni resort na svetu, bar sudeći po ceni nećemo pogrešiti. Teško, ali ne i nemoguće: sve ovo može biti vaše, na nekoliko dana, po sedmičnoj ceni od $325,000. Da ne zaboravimo, telefonski razgovori ne ulaze u cenu! Mada, ne verujemo da će vam ta sitnica pokvariti letovanje.

Izvor fotografija: unsplash.com


Katarina Mihajlović skoro pa mlada novinarka iz Beograda, sa novosadskim naglaskom. Obožava duge šetnje, uživa u putovanjima i redovan je posetilac restorana, o kojima rado piše na svom blogu Gli esperienze di un assaggiatore. Uz to je i gurman, ali za sada, oprobavajući samo tuđe specijalitete.

Comments