Ostavio vas je? Što sad? Panično tražiti načine kako da ga pošto-poto vratite natrag u svoje naručje? Naći krivca u trećoj osobi i iskaliti sav bijes na njoj? Kada je slomljeno, srce boli kao polomi svih udova zajedno na vašem tijelu. Ne pomažu tablete, a ni alkohol. Bar ne dugotrajno! Nije strašno ako se poželite dobro isplakati, dapače, poželjno je, ali ostanite dostojanstveni i učinite to sami sa sobom. U vaša četiri zida nitko ne može vidjeti kako izgledate podbuli od plača, crveni od bijesa i zgrčeni od jecaja! Plačite glasno, nitko vas neće čuti… I upalite glazbu, glazba je lijek za sve! Neće pomoći vaše pjesme, okrenite se onima koji su ljubavne jadne opjevali na najljepši mogući način, i pjevajte iz sveg glasa s njima, osjetite emociju, pojačajte zvučnike do daske i… slobodno smislite i neku slatku osvetu, ali samo uglazbljenu.

Napomena: Tekst je namijenjen isključivo ženama i u njemu nema mjesta muškarcima, čak im ne damo ni da pjevaju o našim slomljenim srcima.

“Rolling In The Deep”, Adele

Vama možda slomljeno srce neće donijeti policu prepunu nagrada za najbolje otpjevani album ikada jedne zaljubljene i ostavljene žene, ali Adel (Adele) srećom jest. Gdje ćeš bolje osvete za nju od ovolikog uspjeha ove pjesme? Ovaj apsolutni hit pokosio nas je sve. Točno znamo što je mislila kada je rekla da je imao srce u njezinim rukama, a izigrao je to, i nema idealnije pjesme da opišete kako se vi sada osjećate. Da, mogli ste imati sve… no, ne zaboravite da Adel ipak kaže da će on poželjeti da ju nikada nije upoznao.

“Irreplaceable”, Beyoncé

“I can have another you by tomorrow so don’t you ever for a second get to thinkin’ you’re irreplaceable”, otpjevala je kraljica ženskih himni, Queen B, i zauvijek se upisala u klasike osvetničkih pjesama. Možete upaliti i cijelu njezinu diskografiju, pomoći će i dobra stara “If I Were a Boy”, i nasljednica ovoga klasika, pjesma “Best Thing I Never Had”. Iako je sretno vezana, sve se možemo složiti da je apsolutno u pravu, i da zaista nitko nije nezamjenjiv. Ako je bio sačinjen od isprika koje ste mu davale, prestanite odmah i toga trena više neće biti mjesta za njega u vašem životu.

“Not Fair”, Lily Allen

Kad ste dugo u vezi, ludo zaljubljeni, ponekad ne primjetite da možda i nije sve baš kako treba. Bila je i Lili Alen (Lily Allen) luda za njime, volio ju je, poštovao, zvao 15 puta na dan, ali je na vrijeme progledala. Sve znamo da muškarce ništa ne boli više nego udarac na njihove seksualne (ne)moći. Udrite!

“Since U Been Gone”, Kelly Clarkson

Keli Klarkson (Kelly Clarkson) i on počeli su kao prijatelji, a onda joj je okrenuo svijet, toliko da je zbog njega počela voljeti glupe pjesme koje je slušao… Međutim, taj prokleti manipulator je bio samo obični lažljivac s manirima. Otkad je otišao, diše kao da se ponovno rodila. Slušati ju malo kasnije, taman kad i vi prodišete od prekida.

Better In Time”, Leona Lewis

Kada prođe vrijeme, koje zaista liječi sve, kada prođu dani bez donedavno voljene osobe, postanemo ponovno osobe koje su sposobne voljeti nekoga cijelim bićem, kao što su voljele onu osobu koja je pokušala uništiti tu moć. Ne, nitko to ne može. To je uvijek u nama samima, vrijeme će vam pokazati. Upalite Lionu Luis (Leona Lewis) i ubrzajte vrijeme!

“La Tortura”, Shakira

Prekid može postati relativno pozitivna stvar (koliko je to moguće) kada taj prekid dobije ovakav ritam. Idemo, zavrtite kukovima najslobodnije kako možete i neka gubitak ne bude baš tolika tortura!

“Take a Bow”, Rihanna

Uvijek postoji mogućnost da će shvatiti što vam je učinio, pojaviti se pred vašom kućom i moliti za oprost i drugu priliku. Vjerojatno se, baš kao i u Rijaninom (Rihanna) slučaju, radi samo o jako dobrom zabavljaču u još bolje izrežiranom showu. Trebalo mu je biti žao kad je prekidao, a sada – “go on and take a bow”.

“Ur So Gay”, Katy Perry

Nema ništa slađe nego kad ga u zanosu optužite da  je – gay! Kejti Peri (Katy Perry) je to maestralno učinila, čim pročitate tekst pjesme već ćete se, ako ništa drugo, slatko nasmijati!

“Try Sleeping With a Broken Heart”, Alicia Keys

Kad se sva svjetla pogase, ostajete, nažalost, sami. Sada treba sklopiti oči i dočekati novi dan, a toliko to ne želite, pomalo vam je mučno od toga što sutra donosi, sutra kada više nema vas dvoje. Ne zaboravite, mnogi su to prošli, prošla je i Ališa Kiz (Alicia Keys) i otpjevala to najljepše što je mogla. Neka vam samo njena pjesma pravi društvo te večeri.

“Womanizer”, Britney Spears

Bit će uvijek prekida, drage moje, i ne postoji neka preventiva za slomljeno srce. Svaka od vas nosi se s time najbolje kako zna, ali poslije svakog prekida do nekog sljedećeg, po uputama Britni Spirs (Britney Spears) – čuvajte se ženskaroša!


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments